Ένας ακόμη πλειστηριασμός σχετιζόμενος με εκδοτική επιχείρηση έχει προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Αυτή τη φορά για ένα εναπομείναν ακίνητο που ανήκε στο συγκρότημα της Εξπρές της οικογένειας Καλοφωλιά.

Η εφημερίδα «Εξπρές» υπήρξε επί δεκαετίες η δεύτερη, μετά τη Ναυτεμπορική, αμιγώς οικονομική εφημερίδα, καλύπτοντας θέματα του τραπεζικού, εμπορικού, κατασκευαστικού και ναυτιλιακού κλάδου της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1962 και ήταν ιδιοκτησίας του “Ομίλου Γαλαίου-Καλοφωλιά ΑΕ”.

Η εφημερίδα για πολλά χρόνια είχε σημαντική κυκλοφορία, αλλά από ένα σημείο και μετά το συγκρότημα Καλοφωλιά («Εξπρές Δ. Καλοφωλιάς Α.Ε.»), άρχισε να βαρύνεται με μεγάλα χρέη (μόνο προς τους εργαζόμενους, την εφορία και τα ασφαλίστικα ταμεία άνω των 20 εκατ. ευρώ), με αποτέλεσμα το 2013 να ανασταλεί η έκδοση της Εξπρές.

Ακολούθησε μια περιπετειώδης πορεία μέχρι την πτώχευση με τους βασικούς μετόχους να καταδικάζονται από τα δικαστήρια για παρασιώπηση περιουσιακών στοιχείων που ενέπιπταν στην πτωχευτική περιουσία της εταιρείας, απόκρυψη εμπορικών βιβλίων από τον σύνδικο πτώχευσης κ.α.

Στη συνέχεια υπήρξαν διάφοροι πλειστηριασμοί για προσωπικά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καλοφωλιά.

Τώρα, για τις 18 Ιανουαρίου 2023 έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί δύο αγροτεμάχια που ήταν αρχικής έκτασης 6.415,63 τ.μ. και 530,60 τ.μ. και τα οποία βρίσκονται στο Δήμο Κερατέας Αττικής, στη θέση «ΒΕΝΙΖΑ». Μετά την υπαγωγή της περιοχής εντός του σχεδίου με μορφή ΒΙΟ.ΠΑ Κερατέας Αττικής αντί των παραπάνω δύο ιδιοκτησιών αποδόθηκε στην οφειλέτιδα εταιρεία ένα νέο οικόπεδο επιφάνειας 4.878,90 τ.μ. το οποίο οφείλει εισφορά σε χρήμα 487,90 τ.μ.

Σημειώνεται ότι από την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε πως η ιδιοκτησία αποτελεί τμήμα βιομηχανικού ακινήτου (τμήμα του ακαλύπτου, άνευ κτισμάτων).

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της πτωχεύσασας «Εξπρές-Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.» και επισπεύδουσα είναι η doValue. Η κατάσχεση έγινε για ποσό 100.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου» και «με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό, καθ’ ότι ο περιορισμός στο ως άνω ποσό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων εκτέλεσης» όπως σημειώνεται.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το παραπάνω οικόπεδο έχει οριστεί στις 559.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Αυτή είναι η πιο αυθεντική εμπειρία φαγητού στην Ελλάδα: Η ταβέρνα που εκθειάζουν τα μεγάλα ξένα media 

Lloyd’s Awards 2022: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της ελληνικής ναυτιλίας (pics)

Ευρώπη: Ανοίγει ο δρόμος για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές στα τρόφιμα