Με μια απόφαση που ανατρέπει τα δεδομένα, τουλάχιστον όσον αφορά το τίμημα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου κατά του θείου τους Θεόδωρου σχετικά με την υπόθεση του εκπλειστηριασμού ακινήτων τους, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney.gr, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος υπέβαλαν στις 16 Νοεμβρίου ανακοπή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανακοπή σε βάρος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου για τους πλειστηριασμούς που αφορούν ιδιοκτησίες τους σε ακίνητα στην Ηρώδου Αττικού, το Π. Ψυχικό και το Χαλάνδρι.

Στις 28 Νοεμβρίου το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή αυξάνοντας κατά πολύ την τιμή πρώτης προσφοράς για τις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες, ενώ καταδίκασε τον καθ’ού Θεόδωρο Αγγελόπουλο σε ένα μέρος των δικαστικών εξόδων των ανακοπτόντων, το οποίο όρισε στο ποσό των 300 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η εμπορική αξία των εκτιθέμενων σε πλειστηριασμό δικαιωμάτων είναι μεγαλύτερη από εκείνη που εκτιμήθηκε στην έκθεση κατάσχεσης.

Έτσι όσον αφορά τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο:

-Για το ½ εξ αδιαιρέτου της οριζόντιας ιδιοκτησίας διαμερίσματος στο Π. Ψυχικό (επί των οδών Σολωμού και Λ. Δημοκρατίας) εμβαδού 170 τ.μ. η εμπορική αξία ανέρχεται σε 700.000 ευρώ αντί 383.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στην έκθεση κατάσχεσης.

-Για το ½ εξ αδιαιρέτου οικοπέδου στο Χαλάνδρι (επί της οδού Ζαν Μωρεάς) έκτασης 650 τ.μ. η εμπορική αξία είναι 600.000 ευρώ αντί 391.000 ευρώ.

-Για το ½ εξ αδιαιρέτου οικοπέδου στο Χαλάνδρι (επί της οδού Εθνικής Αντίστασης) έκτασης 2.532,90 τ.μ. η εμπορική αξία ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ, αντί 1.901.000 ευρώ.

-Για το ¼ εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος ισογείου 143,80 τ.μ. επί της πολυκατοικίας στην Ηρώδου Αττικού 15, η εμπορική αξία ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, αντί 289.600 ευρώ.

-Για το ¼ εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος 6ου ορόφου, 484 τ.μ. στην ίδια πολυκατοικία, μαζί με αποθήκη 15 τ.μ. η εμπορική αξία ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ, αντί 1.817.600 ευρώ.

-Για το ¼ χώρου στάθμευσης 28,25 τ.μ. στην ίδια πολυκατοικία η εμπορική αξία ανέρχεται σε 60.000 ευρώ, αντί 11.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον Γεώργιο Αγγελόπουλο αντίστοιχα:

-Για το ½ εξ αδιαιρέτου οικοπέδου μετά κατοικίας στο Χαλάνδρι (επί της οδού Εθνικής Αντίστασης) έκτασης 2.081 τ.μ. η εμπορική αξία ανέρχεται σε 2,1 εκατ. ευρώ αντί 1.545.000 ευρώ.

– Για το ¼ εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος ισογείου 143,80 τ.μ., με αποθήκη υπογείου 5 τ.μ., επί της πολυκατοικίας στην Ηρώδου Αττικού 15, η εμπορική αξία ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, αντί 289.600 ευρώ.

-Για το ¼ εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος 6ου ορόφου, 484 τ.μ. στην ίδια πολυκατοικία, μαζί με αποθήκη 15 τ.μ. η εμπορική αξία ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ, αντί 1.817.600 ευρώ.

-Για το ¼ χώρου στάθμευσης 28,25 τ.μ. στην ίδια πολυκατοικία η εμπορική αξία ανέρχεται σε 60.000 ευρώ, αντί 11.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου «ενόψει ότι πιθανολογείται η επέλευση βλάβης στους ανακόπτοντες από τη διαφορά της εκτίμησης της αξίας των ιδανικών μεριδίων τους επί των παραπάνω ακινήτων, η υπό κρίση ανακοπή πρέπει να γίνει εν μέρει δεκτή ως βάσιμη από ουσιαστική άποψη και να διαταχθεί η διόρθωση της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ως προς την αξία των κατασχεθέντων και την τιμή πρώτης προσφοράς».

Η νέα κόντρα στην οικογένεια

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στις εσωτερικές διαμάχες της οικογένειας Αγγελόπουλου, μιας από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες του τόπου με πλήθος δραστηριοτήτων, από τη βιομηχανία και τη ναυτιλία, μέχρι το real estate και τις τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι για την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 17 σφυριά, με επισπεύδοντα τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, σε βάρος των ανιψιών του Παναγιώτη και Γιώργου, της συζύγου του εκλιπόντος αδελφού του Κωνσταντίνου, Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου, αλλά και της κόρης της Αικατερίνης Πετροπούλου.

Τα δύο «πακέτα» πλειστηριασμών δημοσιεύθηκαν στις 17 και 18 Οκτωβρίου και εδράζονται σε απαίτηση ύψους 9,72 εκατ. ευρώ και αφορούν επί της ουσίας τα δικαιώματα σε τέσσερα ακίνητα και συγκεκριμένα τα ποσοστά κυριότητας σε δύο διαμερίσματα της πολυκατοικίας επί της Ηρώδου Αττικού 15, στην πιο ακριβή περιοχή της Αθήνας, κατοικία επί της οδού Διαδόχου Παύλου στο Π. Ψυχικό, καθώς και ποσοστά κυριότητας σε άλλα διαμερίσματα, οικόπεδα, αποθήκες και θέσεις στάθμευσης στο Χαλάνδρι και στο Π. Ψυχικό.

Όταν έγινε γνωστή η κίνηση του Θ. Αγγελόπουλου, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος σε δήλωσή τους διευκρίνισαν, μεταξύ άλλων, ότι η απαίτηση που επιχειρεί να ικανοποιήσει ο θείος τους πηγάζει «από την αντιδικία που είχε επί σειρά ετών με τον πατέρα μας και δεν αφορά προσωπική μας οφειλή». Συγκεκριμένα ότι ανατρέχει σε αγωγή που ασκήθηκε κατά του Κ. Αγγελόπουλου το 2012 ζητώντας την καταβολή 200 εκατ. ευρώ «επικαλούμενος μία συμφωνία μεταξύ του ιδίου, του πατέρα μας και του αείμνηστου παππού μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, από τον Μάρτιο του 2000 για την περιέλευση της Χαλυβουργικής στον πατέρα μας, στην οποία προβλεπόταν, επίσης, η κατάπτωση ποινικής ρήτρας 10 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για κάθε δικαστική ενέργεια που θα έκανε ο πατέρας μας στο μέλλον για την ίδια ή συναφή αιτία».

Το Εφετείο Αθηνών, τον Φεβρουάριο του 2020, έκρινε κατά πλειοψηφία εν μέρει δεκτή την αγωγή επιδικάζοντας ποινική ρήτρα ύψους 80 εκατ. ευρώ. Όπως επισήμαναν οι δύο αδελφοί «από την πλευρά μας, ως κληρονόμοι με το ευεργέτημα της απογραφής και χωρίς να ευθυνόμαστε με την ατομική μας περιουσία για την οφειλή του πατέρα μας, έχουμε ασκήσει κατά της απόφασης αυτής αναίρεση, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Πλην όμως, ο Θεόδωρος ζήτησε την αναβολή της προκειμένου να συνεκδικαστεί με την αναίρεση της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας για την ίδια υπόθεση, που είχε σκοπίμως προσδιοριστεί από την τελευταία για τη μεταγενέστερη δικάσιμο της 24ης Απριλίου 2023».

Διαβάστε ακόμη

AXIA: Τι χάνουν οι τράπεζες, αν εφαρμοστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης – Οι ζημιές, ο κίνδυνος και ο άγνωστος X

Ο Μητσοτάκης με «Πιερρ» και ο Τσίπρας με… Λαλιώτη, έρχεται φόρος στις τράπεζες και Τούρκος συνέταιρος στον Φουρλή

Πόσο κοστίζουν οι συναλλαγές μας με τις τράπεζες: Οι προμήθειες για λογαριασμούς, δάνεια και κάρτες (πίνακες)