Με έναν μαζικό πλειστηριασμό για σειρά ακινήτων γράφεται η «επόμενη σελίδα» στην ενδοοικογενειακή διαμάχη της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο αδελφών Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τότε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος άσκησε αγωγές εναντίον του μεγαλύτερου αδελφού του διεκδικώντας περί τα 3,3 δις δολάρια, με αιτία την κακοδιαχείριση, όπως ισχυριζόταν, της τεράστιας οικογενειακής περιουσίας.

Έκτοτε ξεκίνησε μια δικαστική αντιπαράθεση που πέρασε από διάφορες φάσεις. Το 2021 το Τριμελές Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο αποφασίζοντας ότι η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ο οποίος έφυγε πέρυσι από τη ζωή, υποχρεώνεται να του καταβάλει ποινικές ρήτρες αρκετών εκατομμυρίων. Την απόφαση αυτή έχουν προσβάλει στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεσή της οι γιοί και κληρονόμοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου Παναγιώτης και Γιώργος, ενώ στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης εισέρχονται πλέον ως επίσης κληρονόμοι και η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου Ευανθία Παπαγιαννοπούλου, καθώς και η κόρη της Αικατερίνη Πετροπούλου.

Ο  Θεόδωρος Αγγελόπουλος στρέφεται κατά των δύο γιων του αποβιώσαντος αδελφού του Κωνσταντίνου καθώς και της συντρόφου του Ευανθία Παπαγιαννοπούλου, βγάζοντας στο σφυρί σειρά ακινήτων για απαίτηση ύψους 9.719.298,79 ευρώ, ενώ η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 5.994.745 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση πλειστηριασμού, επισπεύδων είναι ο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Παναγιώτη, κάτοικος Feusisberg Ελβετίας», και «προσωρινά διαμένων στο Ψυχικό Αττικής», ενώ η εκτέλεση στρέφεται κατά των Παναγιώτη Αγγελόπουλου του Κωνσταντίνου, Γεωργίου Αγγελόπουλου του Κωνσταντίνου, Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου του Χαραλάμπους, και Αικατερίνης Πετροπούλου του Μιχαήλ.

Εκτελεστός τίτλος είναι το Α΄ απόγραφο της με αριθμό 2760/2021 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (Τακτική Διαδικασία-16ο Τμήμα), με Αριθμό Απογράφου 467/2021 και το ποσό της απαίτησης ανέρχεται σε 9.719.298,79 ευρώ «καθώς και όλα τα έξοδα της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι τέλους του πλειστηριασμού, καθώς και τόκων και εξόδων εν γένει», όπως αναφέρεται.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ποια ακίνητα αφορά

Ο μαζικός αυτός πλειστηριασμός αφορά 14 περιουσιακά στοιχεία και κατά τη σειρά που περιγράφονται στην έκθεση, συγκεκριμένα:

1.Το ποσοστό ένα δεύτερο ½ εξ αδιαιρέτου της οριζόντιας ιδιοκτησίας – υπό στοιχεία α1 Αποθήκης του Υπογείου πολυκατοικίας, που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, έχει επιφάνεια 2τ.μ.
Η ανωτέρω οριζόντια ιδιοκτησία ευρίσκεται σε πολυκατοικία εντός ενός οικοπέδου που βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, στο υπ’ αριθμόν 19 οικοδομικό τετράγωνο και στην οδό Δημοκρατίας αρ. 53 και Σολωμού. Το ανωτέρω άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο έχει έκταση 1213,70τ.μ., συνορεύει Βόρεια με ιδιοκτησία αγνώστων, Βορειοανατολικά με την οδό Σολωμού, Νότια με ιδιοκτησία Χρήστου Λάχα, Ανατολικά με την οδό Δημοκρατίας και δυτικά με ιδιοκτησία της Πρεσβείας της τέως Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας.

2. Το ποσοστό ένα δεύτερο (½) εξ αδιαιρέτου της υπό στοιχεία Κ.2. οριζόντιας ιδιοκτησίας – διαμερίσματος, το οποίο, καταλαμβάνει χώρους στο υπόγειο, ισόγειο και το υπερυψωμένο ισόγειο πολυκατοικίας και αποτελείται: α) από χώρο του ισογείου με στοιχεία Κ.2. ο οποίος έχει εμβαδό 93τ.μ. αποτελείται από σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, βεστιάριο, W.C. ξένων, χώρο εσωτερικής κλίμακας και μία βεράντα.
β) από χώρο του υπερυψωμένου ισογείου, με στοιχεία Κ.2, ο οποίος έχει εμβαδόν 77τ.μ., αποτελείται δε από 3 κοιτώνες, 2 λουτρά, οφφίς, χώρο εσωτερικής κλίμακας και 2 βεράντες. Η όλη αυτή ενιαία και αυτοτελής οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα, έχει συνολικό εμβαδόν 170τ.μ.. Στην οριζόντια αυτή ιδιοκτησία ανήκουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και αποθήκες. Το διαμέρισμα βρίσκεται στο ίδιο ακίνητο στο Π. Ψυχικό.

3. Το ποσοστό ένα δεύτερο (½) εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου έκτασης 652,54τ.μ., που βρίσκεται στο Δήμο Χαλανδρίου Αττικής, θέση «Αγία Βαρβάρα» και επί της οδού Ζαν Μωρεάς. Κατά τους τίτλους κτήσεως το άνω οικόπεδο έχει την αυτή ως άνω έκταση μέτρων τετραγωνικών 652,54τ.μ., κατά δε το κτηματολογικό διάγραμμα του συμβολαίου κτήσης έχει έκταση 650τ.μ.

4. Το ποσοστό ένα δεύτερο (½) εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 2.532,90τ.μ. και σύμφωνα με εμβαδομέτρηση του Κτηματολογικού Γραφείου Χαλανδρίου 2.521τ.μ. που βρίσκεται στο Δήμο Χαλανδρίου Αττικής, οδός Εθνικής Αντιστάσεως αρ. 82.
Το οικόπεδο συνορεύει Βόρεια με ιδιοκτησία Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Νότια με ιδιοκτησία αγνώστου, Ανατολικά με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην οποία φέρει τον αριθμό 82.

5. Το ποσοστό ένα τέταρτο (1/4) εξ αδιαιρέτου της οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 και η οποία έχει κτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ., δηλαδή του υπ’ αριθ. υπ’ αριθ. τρία (3) διαμερίσματος του ισογείου ορόφου, που αποτελείται από 3 κύρια δωμάτια, είσοδο, χωλλ, τουαλέττα ξένων, λουτρό, κουζίνα, οφφίς και δωμάτιο υπηρεσίας με αποχωρητήριο και ντους και από μια ιδιόκτητη αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Στο διαμέρισμα αυτό ανήκει και η υπ’ αριθ. τρία αποθήκη του Υπογείου, η οποία έχει επιφάνεια 5,00τ.μ. Το άνω οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ. συνορεύει Ανατολικά με υπόλοιπο τμήμα Αμαλιείου Ορφανοτροφείου, Δυτικά με την οδό Ηρώδου Αττικού με πρόσωπο 22,95μ, Βόρεια με πολυκατοικία αγνώστων και Νότια με κτήμα Αμαλιείου Ορφανοτροφείου Κορασίων.

6. Το ποσοστό ένα τέταρτο (1/4) εξ αδιαιρέτου της οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 και η οποία έχει κτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ., δηλαδή του υπ’ αριθ. δέκα έξι (16) διαμερίσματος του έκτου (6ου) ορόφου σε εσοχή, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο αυτό, αποτελείται από 8 κύρια δωμάτια, 1 δωμάτιο εργασίας, δωμάτιο μπουντουάρ, χώλλ υποδοχής, και χώλλ κοιτώνων, κουζίνα, οφφίς, 2 λουτρά, 2 δωμάτια υπηρεσίας μετ’ αποχωρητηρίου και καταιωνιστήρος, έχει εξώστη τόσο στην πρόσοψη της πολυκατοικίας όσο και στην πίσω πλευρά αυτής, έχει επιφάνεια 484τ.μ.
Στο διαμέρισμα αυτό ανήκει ως παράρτημα και η υπ’ αριθ. 16 αποθήκη του Υπογείου της άνω πολυκατοικίας, επιφάνειας κατά δήλωση 5τ.μ. περίπου.

7. Το ποσοστό ένα τέταρτο (1/4) εξ αδιαιρέτου της οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 και η οποία έχει κτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ., δηλαδή του υπ’ αριθ. έξι (6) χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του πρώτου (α’) Υπογείου της ανωτέρω πολυκατοικίας, ο οποίος έχει επιφάνεια 28,25τ.μ., χωρητικότητας 2 θέσεων αυτοκινήτων.

8. Το ποσοστό ένα δεύτερο (½) εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 2.058,40τ.μ., και σύμφωνα με εμβαδομέτρηση του Κτηματολογικού Γραφείου Χαλανδρίου 2.081,00τ.μ. μετά της επ’ αυτού υφιστάμενης διωρόφου οικίας που βρίσκεται στο Χαλάνδρι Αττικής, θέση «Καναπίτσα» ή «Αγία Βαρβάρα» και επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως αρ. 80. Το άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο αυτό συνορεύει Βόρεια με ιδιοκτησία Θεοδώρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Νότια με ιδιοκτησία Θεοδώρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Ανατολικά με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην οποία φέρει τον αριθμό 80 και Δυτικά με ακίνητο ιδιοκτησίας αγνώστων. Επί του ανωτέρω οικοπέδου υφίσταται σήμερα διώροφη οικία, αποτελούμενη στο υπόγειο από αποθήκη επιφανείας 40τ.μ. και γκαράζ επιφανείας 15τ.μ., από ισόγειο επιφάνειας 185τ.μ., και Α όροφο επιφάνειας 115τ.μ.

9. Το ποσοστό ένα τέταρτο (1/4) εξ αδιαιρέτου της οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 και η οποία έχει κτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ., δηλαδή του υπ’ αριθ. υπ’ αριθ. τρία (3) διαμερίσματος του ισογείου ορόφου, που αποτελείται από 3 κύρια δωμάτια, είσοδο, χωλλ, τουαλέττα ξένων, λουτρό, κουζίνα, οφφίς και δωμάτιο υπηρεσίας με αποχωρητήριο και ντους και από μια ιδιόκτητη αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

10. Το ποσοστό ένα τέταρτο (1/4) εξ αδιαιρέτου της οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 και η οποία έχει κτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ., δηλαδή του υπ’ αριθ. δέκα έξι (16) διαμερίσματος του έκτου (6ου) ορόφου σε εσοχή, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο αυτό, αποτελείται από 8 κύρια δωμάτια, 1 δωμάτιο εργασίας, δωμάτιο μπουντουάρ, χώλλ υποδοχής, και χώλλ κοιτώνων, κουζίνα, οφφίς, 2 λουτρά, 2 δωμάτια υπηρεσίας μετ’ αποχωρητηρίου και καταιωνιστήρος, έχει εξώστη τόσο στην πρόσοψη της πολυκατοικίας όσο και στην πίσω πλευρά αυτής, έχει επιφάνεια 484τ.μ., Στο διαμέρισμα αυτό ανήκει ως παράρτημα και η υπ’ αριθ. 16 αποθήκη του Υπογείου της άνω πολυκατοικίας, επιφάνειας κατά δήλωση 5τ.μ. περίπου.

11. Το ποσοστό ένα τέταρτο (1/4) εξ αδιαιρέτου της οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 και η οποία έχει κτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ., δηλαδή του υπ’ αριθ. έξι (6) χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του πρώτου (α’) Υπογείου της ανωτέρω πολυκατοικίας, ο οποίος έχει επιφάνεια 28,25τ.μ., χωρητικότητας 2 θέσεων αυτοκινήτων.

12. Το ποσοστό ένα τέταρτο (¼) εξ αδιαιρέτου της υπό στοιχεία Ρ.5 θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου του κοινού Υπογείου των Κτιρίων Α΄ και Β΄ Συγκροτήματος Κατοικιών, συνορεύει γύρω – γύρω με χώρο διέλευσης αυτοκινήτων, με υπό στοιχεία Ρ.13 θέση στάθμευσης αυτοκινήτων, κοινόχρηστο διάδρομο, ΥΑ.2 και Ρ.4 θέση στάθμευσης αυτοκινήτου, που αποτελείται από ένα χώρο, έχει επιφάνεια 12τ.μ., που βρίσκεται εντός ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 2.773,06τ.μ., στο Ψυχικό Αττικής, και στην οδό Διαδόχου Παύλου αριθμός 19.

13. Το ποσοστό ένα τέταρτο (¼) εξ αδιαιρέτου της υπό στοιχεία Ρ.11 θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου του κοινού Υπογείου των Κτιρίων Α΄ και Β΄ Συγκροτήματος Κατοικιών, συνορεύει γύρω – γύρω με χώρο διέλευσης αυτοκινήτων, με υπό στοιχεία Ρ.12 θέση στάθμευσης αυτοκινήτων, με άσκαπτο τμήμα οικοπέδου και με ΥΒ.2 και ΥΒ.3 ιδιοκτησίες και αποτελείται από ένα χώρο, έχει επιφάνεια 12τ.μ., στο ίδιο παραπάνω ακίνητο.

14. Το ποσοστό ένα τέταρτο (¼) εξ αδιαιρέτου της Οριζόντιας ιδιοκτησίας υπό στοιχεία (Β-3) του ΚΤΙΡΙΟΥ Β΄ επί της οδού Διαδόχου Παύλου αρ. 19. Η κατοικία αυτή αποτελείται από τμήματα Υπογείου, Ισογείου ορόφου και δευτέρου (Β) ορόφου πάνω από το ισόγειο, έχει συνολική επιφάνεια 228,78τ.μ.
Ειδικότερα: ΥΠΟΓΕΙΟ: ο υπό στοιχεία ΥΒ-3 χώρος, έχει επιφάνεια 48,13τ.μ. (εκ των οποίων μ.τ. 23 προορίζονται ως αποθηκευτικός χώρος) αποτελείται από ένα ενιαίο χώρο με κλίμακα προς τους ύπερθεν αυτού ορόφους, φρέαρ ανελκυστήρα και μηχανοστάσιο και w.c. και συνορεύει γύρω γύρω με Ρ.11 χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, άσκαπτο χώρο οικοπέδου και ΥΒ.2 ιδιοκτησία. ΙΣΟΓΕΙΟ: Ο όροφος αυτός αποτελείται από την κλίμακα προς το υπόγειο και τον ύπερθεν αυτού όροφο, φρέαρ ανελκυστήρας και πλατύσκαλο ορόφου. Έχει επιφάνεια 10,03τ.μ. και συνορεύει Βόρεια με κοινόχρηστο διάδρομο, Ανατολικά και Νότια με ακάλυπτο χώρο οικοπέδου και Δυτικά με Β.2 ιδιοκτησία. ΔΕΥΤΕΡΟΣ (Β) ΟΡΟΦΟΣ Ο όροφος αυτός αποτελείται από τρείς κοιτώνες, εσωτερική κλίμακα, φρέαρ ανελκυστήρα, δύο λουτρά, w.c., κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία, διαδρόμους, χώλλ και βεράντες προς το βόρειο και νότιο ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Έχει επιφάνεια 170,62τ.μ. και συνορεύει γύρω γύρω με ακάλυπτο χώρο οικοπέδου.
Το κτίριο Γ αποτελείται από κοινόχρηστους και κοινόκτητους χώρους και αποτελείται από: ΥΠΟΓΕΙΟ, ΙΣΟΓΕΙΟ. Έμπροσθεν του κτιρίου Γ’ και τον κοινόχρηστο χώρο αυτού υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα) για την χρήση των συνιδιοκτητών του συγκροτήματος. Η ως άνω οριζόντια ιδιοκτησία βρίσκεται εντός ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής και στην οδό Διαδόχου Παύλου αριθμός 19.
Το οικόπεδο έχει έκταση 2.773,06τ.μ.

15. Η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα της υπό στοιχεία Ρ.21 θέσης στάθμευσης στο υπόγειο του Κτιρίου Α’ η οποία συνορεύει γύρω – γύρω με χώρο διέλευσης αυτοκινήτων, με υπό στοιχεία Ρ.22 θέση στάθμευσης, με ΥΑ6 ιδιοκτησία και Ρ.20 θέση στάθμευσης, αποτελείται από ένα χώρο, έχει επιφάνεια 12τ.μ., που βρίσκεται εντός ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, οδό Διαδόχου Παύλου αριθμός 19.

16. Η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα της με στοιχεία Ρ.22 θέσης στάθμευσης στο υπόγειο του Κτιρίου Α’ η οποία συνορεύει γύρω – γύρω με χώρο διέλευσης αυτοκινήτων, με υπό στοιχεία ΥΑ.7, ΥΑ.6 και ΥΑ.8 ιδιοκτησίες και Ρ.21 θέση στάθμευσης, αποτελείται από ένα χώρο, έχει επιφάνεια 12τ.μ., επίσης στο ίδιο παραπάνω ακίνητο.

17. Η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα της υπό στοιχεία A-8 οριζόντιας ιδιοκτησίας – κατοικίας του ΚΤΙΡΙΟΥ Α’, η οποία αποτελείται από τμήματα υπογείου, ισογείου ορόφου και πρώτου (Α) ορόφου πάνω από το ισόγειο, έχει συνολική επιφάνεια 177,68τ.μ., Αποτελείται από: ΥΠΟΓΕΙΟ: Ο υπό στοιχεία Α-8 χώρος έχει επιφάνεια 60,36τ.μ., αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο στον οποίο υπάρχει η κλίμακα προς τους ύπερθεν αυτού ορόφους, φρεάτιο ανελκυστήρα, W.C. και χώρο μηχανοστασίου.
ΙΣΟΓΕΙΟ: Ο όροφος αυτός αποτελείται από την κλίμακα προς το υπόγειο και τον ύπερθεν αυτού όροφο και το φρεάτιο του ανελκυστήρα. Έχει επιφάνεια 9,74τ.μ.
Πρώτος (Α) όροφος: Ο όροφος αυτός αποτελείται από κλίμακα και φρεάτιο ανελκυστήρα, σαλόνι, τραπεζαρία, 2 κοιτώνες, κουζίνα, λουτρό, διάδρομο και βεράντες προς τον ανατολικό, δυτικό και νότιο ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Έχει επιφάνεια 107,58τ.μ. Η ως άνω οριζόντια ιδιοκτησία βρίσκεται εντός ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, και στην οδό Διαδόχου Παύλου αριθμός 19.
Το κτίριο Γ αποτελείται από κοινόχρηστους και κοινόκτητους χώρους και αποτελείται από: ΥΠΟΓΕΙΟ, ΙΣΟΓΕΙΟ. Έμπροσθεν του κτιρίου Γ’ και τον κοινόχρηστο χώρο αυτού υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα) για την χρήση των συνιδιοκτητών του συγκροτήματος. Το οικόπεδο αυτό έχει έκταση 2.773,06τ.μ. και συνορεύει, Βόρεια με την οδό Διαδόχου Παύλου αρ. 19, Ανατολικά, Νότια, Νοτιοδυτικά και Δυτικά με ιδιοκτησίες αγνώστων.

Οι τίτλοι κτήσης των ακινήτων

Στους τίτλους κτήσης των παραπάνω ακινήτων γίνεται αναφορά σε πιστοποιητικά «περί μη αποποιήσεως του κληρονομικού δικαιώματος του Παναγιώτη Αγγελόπουλου αναφορικά με την κληρονομιά του αποβιώσαντος πατρός του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου του Παναγιώτη», όσον αφορά την επαχθείσα σε αυτόν κληρονομία του αποβιώσαντος πατρός του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου του Παναγιώτη, με το ευεργέτημα της απογραφής. Και αντίστοιχα σε «πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως του κληρονομικού δικαιώματος του Γεωργίου Αγγελόπουλου αναφορικά με την κληρονομιά του αποβιώσαντος πατρός του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου» όσον αφορά την επαχθείσα σε αυτόν κληρονομία του αποβιώσαντος πατρός του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου του Παναγιώτη, με το ευεργέτημα της απογραφής.

Ακόμη γίνεται αναφορά σε «πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως του κληρονομικού δικαιώματος της Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου αναφορικά με την κληρονομιά του αποβιώσαντος συζύγου της Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου του Παναγιώτη», καθώς και σε «πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως του κληρονομικού δικαιώματος της Αικατερίνης Πετροπούλου του Μιχαήλ αναφορικά με την κληρονομιά του αποβιώσαντος Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου του Παναγιώτη».

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με την Ευανθία Παπαγιαννοπούλου

Όλα τα παραπάνω πιστοποιητικά έχουν καταχωρηθεί το διάστημα από 10 Μαρτίου 2022 έως 13 Απριλίου 2022.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς

Οι τιμές πρώτης προσφοράς «του καθενός εμπραγμάτου δικαιώματος καθενός εκ των άνω καθ’ών η εκτέλεση επί των προπεριγραφέντων ακινήτων που κατασχέθηκαν ορίζεται η εμπορική τους αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης» και ειδικότερα για:

 • Το ½ της αποθήκης (α1) 2τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, οδός Σολωμού και Λεωφόρος Δημοκρατίας 53, το ποσό των 1.000 ευρώ.
 • Το ½ του διαμερίσματος 170τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, οδός Σολωμού και Λεωφόρος Δημοκρατίας 53, το ποσό των 383.000 ευρώ.
 • Το ½ εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου 650τ.μ. στο Χαλάνδρι Αττικής, οδός Ζαν Μωρεάς, θέση Αγία Βαρβάρα, το ποσό των 391.000 ευρώ.
 • Το ½ ενός οικοπέδου 2.532,90 τ.μ στο Χαλάνδρι Αττικής, οδός ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 82, το ποσό των 1.901.000 ευρώ.
 • Το ¼ του υπ’ αρ. 3 διαμερίσματος 143,80τ.μ. μετά της υπ’ αρ. 3 αποθήκης 5 τ.μ. στην Αθήνα οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15, το ποσό των 289.600 ευρώ.
 • Το ¼ του υπ’ αρ. 16 διαμερίσματος 484τ.μ. μετά της υπ’ αρ. 16 αποθήκης 5τ.μ. στην Αθήνα οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15, το ποσό των 1.817.600 ευρώ.
 • Το ¼ του υπ’ αρ. 6 χώρου στάθμευσης αυτοκινήτου 28,25τ.μ. στην Αθήνα οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15, στις 11.000 ευρώ.
 • Το ½ ενός οικοπέδου 2.081τ.μ. μετά υφιστάμενης οικίας, στο Χαλάνδρι Αττικής οδός ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 80, το ποσό των 1.545.000 ευρώ.
 • Το ¼ του υπ’ αρ. 3 διαμερίσματος 143,80τ.μ. μετά της υπ’ αρ. 3 αποθήκης 5τ.μ. στην Αθήνα οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15, στις 289.600 ευρώ.
 • Το ¼ του υπ’ αρ. 16 διαμερίσματος 484τ.μ. μετά της υπ’ αρ. 16 αποθήκης στην Αθήνα οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15, το ποσό των 1.817.600 ευρώ.
 • Το ¼ του υπ’ αρ. 6 χώρου στάθμευσης αυτοκινήτου 28,25τ.μ. στην Αθήνα οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15, στις 11.000 ευρώ.
 • Το ¼ της υπ’ αρ. (Ρ.5) θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου 12τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, οδός Διαδόχου Παύλου 19, στις 5.000 ευρώ.
 • Το ¼ της υπ’ αρ. (Ρ.11) θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου 12τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, οδός Διαδόχου Παύλου 19, στις 5.000 ευρώ.
 • Το ¼ της υπ’ αρ. (Β-3) κατοικίας 228,78τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, οδός Διαδόχου Παύλου 19, το ποσό των 299.000 ευρώ.
 • Η υπ’ αρ. (Ρ.21) θέση στάθμευσης 12τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, οδός Διαδόχου Παύλου 19, στις 20.000 ευρώ.
 • Η υπ’ αρ. (Ρ.22) θέση στάθμευσης 12τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, οδός Διαδόχου Παύλου 19 στις 20.000 ευρώ.
 • Η υπ’ αρ. (Α-8) κατοικία 177,68τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, οδός Διαδόχου Παύλου 19, το ποσό των 850.000 ευρώ.

Οι κατασχέσεις

Όσο για τα βάρη, όπως αναφέρεται ότι υπάρχουν αναγκαστικές κατασχέσεις για τα ακίνητα που βρίσκονται επί της οδού Ηρώδου Αττικού αρ. 15, κατά των Παναγιώτη Αγγελόπουλου του Κωνσταντίνου και Γεωργίου Αγγελόπουλου του Κωνσταντίνου υπέρ Θεόδωρου Αγγελόπουλου του Παναγιώτη για ποσόν 9.719.298,79 ευρώ, εγγραφείσα 19-04-2022.

Για τα άλλα ακίνητα επίσης αναγκαστική κατάσχεση κατά Γεωργίου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου του Κωνσταντίνου υπέρ Θεόδωρου Αγγελόπουλου του Παναγιώτη για ποσό 9.719.298,79 ευρώ, εγγραφείσα την 18-04-2022.

Αντίστοιχα και σε βάρος των Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου και Αικατερίνης Πετροπούλου αναγκαστικές κατασχέσεις εγγραφείσες στις 18-04-2022.

Διαβάστε ακόμη: 

Μέχρι και €1.600 το «διπλό» επίδομα θέρμανσης

Credit Suisse: Πληρώνει $495 εκατ. για να κλείσει τις εκκρεμότητες με τα «αμαρτωλά» δάνεια του 2008

Επίσημα εγκαίνια για το Ελληνικό – Μητσοτάκης: «Τα λόγια έγιναν πράξη, τα οφέλη αφορούν όλους τους Έλληνες» (pics + vid) (upd)