Σε αναπτυξιακή τροχιά διατηρείται η Lidl Ελλάς παρά το «φρένο» στην κατανάλωση που έχει αισθητό τους τελευταίους μήνες αλλά και τις πρόσφατες ζημιές που η ίδια μετρά στα καταστήματα της στη Θεσσαλία.

Όπως εξηγούσε ο Πρόεδρος διοίκησης της Lidl Ελλάς κ. Μάρτιν Μπραντενμπούργκερ, στο περιθώριο εκδήλωσης για τη χρηματοδοτική υποστήριξη προγραμμάτων της Unicef Ελλάδος απ’ την αλυσίδα λιανικής, η αλυσίδα αναμένεται να επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς παρά τις σημαντικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι περισσότερο εμφανείς πλέον οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές απ’ το σπιράλ των ανατιμήσεων που προηγήθηκε. Παρ’ όλα αυτά η κάμψη του όγκου των πωλήσεων εξακολουθεί να υπερκαλύπτεται απ’ την αύξηση της αξίας τους. «Όταν ο κοσμος πληρώνεται στις αρχές του μήνα υπάρχει κατανάλωση. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες του μήνα αυτή περιορίζεται σε επίπεδα που δεν περιμέναμε», σημείωσε ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι πλέον οι μεγαλύτερες δαπάνες των νοικοκυριών έχουν στραφεί στα τρόφιμα και περιορίζονται στις υπόλοιπες κατηγορίες. «Η προτίμηση του κόσμου μετακινείται στα προϊόντα με τις χαμηλότερες τιμές. Και μας προτιμάνε γιατί έχουμε τις χαμηλότερες τιμές!», σημείωσε ο κ. Μπράντενμπούργκερ επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη διατήρηση της τάσης στροφής των καταναλωτών προς την ιδιωτική ετικέτα που καταδεικνύουν οι έρευνες..

Μάλιστα ο ίδιος προανήγγειλε επέκταση σε περισσότερα προϊόντα των μειώσεων τιμών που ξεκίνησε να κάνει η αλυσίδα τις τελευταίες εβδομάδες. Σημειωτέον οι μειώσεις ως σήμερα αφορούν 200 κωδικούς προϊόντων με ανώτατο ποσοστό το 35%.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο επικεφαλής της Lidl Ελλάς, κόντρα στα σενάρια περί αναθέρμανσης του πληθωρισμού μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, περιμένει σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τους προσεχείς μήνες.

Σε ο,τι αφορά τη δραστηριότητα της αλυσίδας στη Θεσσαλία, ο κ. Μπραντενμπούργκερ είπε πως στις περιοχές που επλήγησαν η Lidl λειτουργεί συνολικά 16 καταστήματα, τα οποία σήμερα λειτουργούν κανονικά. Ωστόσο επτά εξ αυτών είχαν υποστεί ζημιές και επανήλθαν σταδιακά σε λειτουργία μετά τις απαραίτητες εργασίες. Ερωτηθείς για το ύψος της ζημιάς, ο ίδιος δεν απάντησε λέγοντας πως ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί πλήρης εικόνα. Το ίδιο και για τους συνεργάτες παραγωγούς ή βιομηχανίες που βρίσκονται στην περιοχή. Διαβεβαίωσε πάντως πως η Lidl θα στηρίξει τους συνεργάτες της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Διαβάστε ακόμη

INTERSYS: Η εταιρεία που άνοιξε τον δρόμο της πληροφορικής στην Ελλάδα (pics)

Οδ. Αθανασίου (Lamda): Το πλάνο για τη Lamda Malls και το sold out στα σπίτια στο Ελληνικό

Εφορία: Ξεκινούν νέοι έλεγχοι για τις… εταιρείες Βουλγαρίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ