Ποιους λόγους μπορεί να σκεφτεί κανείς για να σταματήσει τη λειτουργία του ένα εργοστάσιο; Επειδή είναι γνωστό πως τα μεγάλα εργοστάσια αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο σταματούν μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους.

Τέτοιοι λόγοι είναι ο πόλεμος από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, η πανδημία που ταλάνισε όλο τον πλανήτη τα προηγούμενα δύο χρόνια ή η έλλειψη σε κρίσιμα υλικά όπως οι ημιαγωγοί.

Σε αυτούς τους λόγους θα πρέπει να προστεθεί και ένα πολύ χαριτωμένο αλλά επικίνδυνο τετράποδο. Μία αρσενική λεοπάρδαλη τεσσάρων ετών, η οποία βρήκε καταφύγιο στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην πόλη Chakan στην Ινδία.

Η παρουσία του αιλουροειδούς όπως ήταν προφανές τρόμαξε τους εργαζόμενους, οι οποίοι άφησαν τις θέσεις τους με αποτέλεσμα να σταματήσει και η λειτουργία του εργοστασίου.

Οι υπεύθυνοι κάλεσαν μία τοπική οργάνωση για την προστασία της άγριας πανίδας, οι οποίοι μετά από προσπάθειες τεσσάρων και πλέον ωρών κατάφεραν να εξουδετερώσουν με υπνωτική ένεση το ζώο.

Στη συνέχεια, όπως θα διαβάσετε εδώ, το μετέφεραν σε ειδικό χώρο για να γίνει ανάνηψη και μετά το άφησαν ελεύθερο και πάλι στη φύση.

Σύμφωνα με την οργάνωση Wildlife SOS, ο πιο πιθανός παράγοντας για την παρουσία της λεοπάρδαλης στο εργοστάσιο είναι ότι γειτονεύει με ένα μεγάλο δάσος, το οποίο έχει μία από τις υψηλότερες πυκνότητες πληθυσμού σε λεοπαρδάλεις σε όλο τον κόσμο.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Ινδία συναρμολογεί μοντέλα όπως C-Class, E-Class, S-Class και CLA Coupé. Κατασκευάζει επίσης τα crossover GLA, GLC, GLE και GLS, ενώ από το 2018 εξάγεται η GLC στις ΗΠΑ από εκεί.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Ενέργεια: Θα δοκιμαστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας χωρίς το ρωσικό αέριο

«Φωτιά» οι τιμές για σπίτια στην Αθήνα: Πόσο κοστίζουν καινούρια και παλιά διαμερίσματα σε όλα τα προάστια (πίνακες)

Σταϊκούρας: Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα το επίδομα ακρίβειας σε 1,4 εκατ. δικαιούχους