Προοριζόταν για να γίνει η πιο εντυπωσιακή ίσως από τις βίλες που αναπτύσσονται στην περιοχή του συγκροτήματος “Villas Amrit”, στον Φωκό της Άνω Μεράς στη Μύκονο. Για αυτό και η τιμή της, αν και ημιτελής, ξεπερνούσε τα 1,2 εκατ. ευρώ, κατά τους πλειστηριασμούς που προηγήθηκαν με τελευταίο εκείνον που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου 2023. Λόγω των πρώτων εκλογών όμως και της αναστολής των πλειστηριασμών το σφυρί δεν χτύπησε.

Τώρα επανήλθε και έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιουνίου 2023… Σύμφωνα με την αυτοψία και την έκθεση εκτίμησης ο πλειστηριασμός αφορά ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση «Φωκάς» ή «Φυλλάδια» της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς της Μυκόνου, εκτάσεως 13.304,95 τ.μ. Εκτός από το αγροτεμάχιο των 14 στρεμμάτων βγαίνει μαζί και ανεγειρόμενη διώροφη βίλα που έχει συνολική επιφάνεια 621,63 τ.μ. και έχει αποπερατωθεί σε ποσοστό 40%.

Πιο αναλυτικά, στη στάθμη υπογείου έχει επιφάνεια χώρων βοηθητικής χρήσης 248,53 τ.μ., στη στάθμη ισογείου επιφάνεια χώρων κύριας χρήσης 209,64 τ.μ., χώρο στάθμευσης 41,5 τ.μ. και επιφάνεια ημιυπαίθριων χώρων 25,71 τ.μ.. Στον πρώτο όροφο η επιφάνεια των χώρων κύριας χρήσης φτάνει τα 121,95 τ.μ.

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου έχει κατασκευαστεί πισίνα επιφάνειας 100 τ.μ. η οποία βρίσκεται στο στάδιο των σκυροδεμάτων. Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης «είναι συνήθης πρακτική στη Μύκονο οι βοηθητικοί χώροι να μετατρέπονται σε χώρους κύριας χρήσης. Συνεπώς γίνεται παραδοχή ότι πρόκειται για ακίνητο με συνολικά 621,63 τ.μ. κύριας χρήσης».

Μάλιστα, λόγω επικλινούς μορφολογίας το ακίνητο διαθέτει πολύ καλή θέα προς το απέραντο γαλάζιο. Επίσης, όπως σημειώνεται, «λόγω της κλίσης του εδάφους μερικά υπόγεια επίπεδα είναι μερικώς ισόγεια στην πλευρά με κατεύθυνση προς τη θάλασσα, γεγονός το οποίο προσδίδει σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτούς τους χώρους δεδομένου ότι δεν διαθέτουν μόνο θέα προς τη θάλασσα, αλλά και φυσικό φως και άμεση πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους».

Ο επικείμενος πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Delphi Athena LLC», με έδρα την Πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και υποκατάστημα στην Αθήνα, επί της Λ. Αλεξάνδρας. Επισπεύδουσα είναι η Eos Matrix Greece, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της Southrock Property Company Six Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία με τη σειρά της ήταν ειδική διάδοχος της Τράπεζας Πειραιώς. Το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτρια εταιρεία κατά πλήρη κυριότητα «από διανομή επίκοινου ακινήτου», δυνάμει συμβολαίου του 2002.

Η κατάσχεση επιβλήθηκε για το ποσό των 200.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.208.000 ευρώ.
Στα βάρη περιλαμβάνεται προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ποσό 2.500.000 ευρώ, εγγραφείσα την 12-12-2017.

Το συγκρότημα Villas Amrit

Το παραπάνω ακίνητο βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το συγκρότημα των Villas Armit, το οποίο περιλαμβάνει 14 βίλες και βγήκε αρκετές φορές σε πλειστηριασμό μέχρι να αλλάξουν χέρια και οι τελευταίες από αυτές στις 29 Ιουνίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω συγκρότημα ανήκε από το 2002 στις εταιρείες Villas Amrit LLC, Delphi Athena LLC και Artemis I LLC με έδρα στις ΗΠΑ. Επισπεύδουσα και σε αυτή την περίπτωση ήταν η EOS Matrix Greece» υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστριας των απαιτήσεων της Southrock Property Company Six Α.Ε

Η… καριέρα αυτής της καλά «κρυμμένης» ομάδας luxury τουριστικών κατοικιών στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου 2021, όταν και είχε προγραμματιστεί να χτυπήσει για πρώτη φορά το σφυρί με επισπεύδουσα την Special Financial Solutions και με συνολικό αρχικό τίμημα 10.769.000 ευρώ.

Οι τιμές εκκίνησης ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση κλιμακώνονταν από τις 393.000 μέχρι και τα 1.208.000 ευρώ. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας υπήρξε αναβολή. Έτσι, ο πλειστηριασμός έγινε στις 21 Ιουλίου 2021, αλλά οδηγήθηκε σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών. Το ίδιο συνέβη και στον επαναληπτικό που έγινε τον Σεπτέμβριο.

Στις 6 Οκτωβρίου χτύπησε για τρίτη φορά το σφυρί και τότε άλλαξαν χέρια δύο από τις ιδιοκτησίες, με ποσά κατακύρωσης 1.021.000 ευρώ και 752.100 ευρώ. Για την ακριβότερη ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε, ενώ ακολούθησε κι άλλος ένας στις 27 Ιανουαρίου 2022. Μετά από διαδοχικά σφυριά «χτυπήθηκαν» και οι υπόλοιπες ενώ τώρα ήρθε η σειρά και της συγκεκριμένης που βγαίνει την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το όλο project των Villas Amrit σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΚΚΜ, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρονταν σε παρουσιάσεις τους, οι πολυτελείς βίλες βρίσκονται σε γειτονικά ακίνητα, 1,5 – 2 στρεμμάτων για καθεμιά, σε μια προνομιακή τοποθεσία, που συνορεύει από κάθε πλευρά με δύο παρθένες αμμώδεις παραλίες, σε απόσταση 20 λεπτών από την χώρα της Μυκόνου. Ακόμη, οι βίλες χαρακτηρίζονται ως «επιτομή της μεσογειακής κομψότητας και πολυτέλειας».

Διαβάστε ακόμη:

Το ΤΑΙΠΕΔ «ξεμπλόκαρε» τον διαγωνισμό για το λιμάνι της Καβάλας

Το πύρινο δράμα συνεχίζεται, η παρθενία του Νατσιού, έκλεισε το deal Macquarie-Enel, προχωράει (επιτέλους) το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η έκπληξη του Στάσση

Crash test ο περατεταμένος καύσωνας για το ηλεκτρικό σύστημα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ