Στο σφυρί βγαίνουν τα γραφεία της Νεώριον Συμμετοχών, δηλαδή των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στο κέντρο του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου, με επισπεύδοντα ιδιώτη και με την συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται σε 307.500 ευρώ.

Το σφυρί αφορά την οριζόντια ιδιοκτησία 7ου ορόφου, του μεγάρου το οποίο φέρει την ονομασία της εταιρείας («Μέγαρο Νεωρίου Σύρου») στην Ακτή Μιαούλη 67, με τιμή πρώτης προσφοράς 259.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο και έχει επιφάνεια 297,38 τ.μ.

Μαζί βγαίνουν χώρος ημιωρόφου, εμβαδού 37,90 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 28.000 ευρώ, δώμα 19,56 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 14.000 ευρώ, και δύο χώροι υπογείου, εμβαδού 20,13 τ.μ. και 5,29 τ.μ., με τιμές πρώτης προσφοράς 5.000 ευρώ και 1.500 ευρώ, αντίστοιχα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την έδρα της εταιρείας Νεώριον Συμμετοχών, η οποία ελέγχει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που αυτή την περίοδο βρίσκονται ενόψει της εφαρμογής του σχεδίου για την εξυγιάνσή τους.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του πλειστηριασμού, η κατάσχεση έγινε για ποσό 142.050,32 ευρώ «εντόκως, μετά των εξόδων εκτελέσεως έως την πλήρη εξόφληση».

Το πολυώροφο κτίριο της δεκαετίας του ’70 είναι χτισμένο σε οικόπεδο εμβαδού 505,68 τ.μ., που βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης του Πειραιά, –επί των οδών Αγίου Νικολάου και Ακτής Μιαούλη-, στην Υδραίικη Συνοικία, έναντι του νέου επιβατικού σταθμού του ΟΛΠ.

Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες περιήλθαν στην κυριότητα της οφειλέτριας εταιρείας από τον Σεπτέμβριο του 1994, ενώ οι δύο σημαντικότερες εξ αυτών βαρύνονται και με προσημειώσεις συνολικού ποσού 1,6 εκατ. ευρώ, υπέρ της Alpha Bank, που εγγράφηκαν το 2010.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θάνατο, πέρυσι το φθινόπωρο, του πρώην βασικού μετόχου και Προέδρου της Νεώριον Συμμετοχών Νίκου Ταβουλάρη, εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με τη συμμετοχή των Ιωάννη Στεφάνου, ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, και των Γεώργιου Στεφάνου, Στυλιανού Γιαμαλάκη, Νικόλαου Δεσύπρη και Φώτη Αγαδάκου ως μελών.

Διαβάστε επίσης: 

Γιάννης Κάπρας (Bosch): Υπεραποδόσεις, νέες ανατιμήσεις και στο βάθος ένα Hub στην Ελλάδα

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για τουλάχιστον 1,3 εκατ. γυναίκες

Γιατί αυξάνονται οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια – Οι τρεις λόγοι