Την επιστροφή στην… κανονικότητα αναζητά η Follie Follie που πέραν της αναμονής για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της, μετρά αντίστροφα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα της αγοράς.

Όπως ανέφερε η διοίκηση στο περιθώριο της χθεσινής αναβληθείσας γενικής συνέλευσης, αξιοποιώντας την ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε  από το fund Arena, δρομολογείται  το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων Factory Outlet μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας ενώ αναζητούνται νέες συνεργασίες με στόχο να ενισχυθούν οι πωλήσεις και να μετριαστούν οι απώλειες από τον τερματισμό της σύμβασης με τη ΝΙΚΕ (σταδιακά μέχρι το χειμώνα του 2022).

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες και έχουν ήδη υπογραφεί σχετικά προσύμφωνα, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σε εύλογο χρόνο. Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Γιώργος Σάμιος τόνισε πως η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τις επιχειρηματικές κινήσεις της, επιδιώκοντας νέες συνεργασίες, ενώ παράλληλα φροντίζει να αναπτύξει και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της, εντάσσοντας νέες κατηγορίες, όπως το brand Heaven On Earth.

Γιώργος Σάμιος, Πρόεδρος και CEO της εταιρείας

Διεκδικήσεις

Παράλληλα, οι επικεφαλής της FF άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων νομικών μέτρων κατά όσων κρίνεται – κυρίως από το προηγούμενο ΔΣ – πως ζημίωσαν τα συμφέροντα της εταιρείας, με στόχο τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Σάμιος, οι νομικοί σύμβουλοι της Folli αξιολογούν το περιεχόμενο της έκθεσης του διαχειριστικού ελέγχου της PwC, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορεί να εγερθούν αξιώσεις εναντίον πρώην στελεχών για συγκεκριμένες ενέργειές τους, οι οποίες αποδείχθηκαν πως έβλαψαν την εταιρεία.  Από την πλευρά τους οι νομικοί συνεργάτες της FF υπονόησαν πως έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο αγωγής, ωστόσο απέφυγαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες στην παρούσα φάση. Ξεκαθάριζαν πάντως πως φροντίζουν ώστε να μην παρέλθει καμία ημερομηνία για την άσκηση των νομικών ενεργειών, υπενθυμίζοντας μια σειρά νομικών ενεργειών που έχουν αναληφθεί εναντίον των βασικών μετόχων, της οικογένειας Κουτσολιούτσου που έχουν φέρει αποτελέσματα.

Να σημειωθεί πως η διοίκηση της εταιρείας έχει εκπονήσει σχέδιο άσκησης όλων των αστικών και ποινικών αξιώσεών της κατά των προσώπων που την  έχουν ζημιώσει, το οποίο επικαιροποιεί τακτικά βάσει των στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση της.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία κατέθεσε υπόμνημα και δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που περιλαμβάνεται στην δικογραφία για την εκδίκαση του σκανδάλου της Folli Follie, κατά πρώην στελεχών του ομίλου της FFG για όλες τις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες έχει ασκηθεί δίωξη. Επιπλέον έχει αιτηθεί τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας (μεταξύ άλλων) μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και έχει καταθέσει έγκληση κατά πρώην στελεχών της εταιρείας σχετικά με πραγματοποιηθείσες καταβολές, ποσού 3 εκατ. ευρώ, σε συγκεκριμένο προμηθευτή, ο οποίος τιμολόγησε ποσό 5 εκατ. δολαρίων, επικαλούμενος την προσφορά τρίτου για την πραγματοποίηση επένδυσης στην FF ύψους 250 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να στοιχειοθετείται οικονομική ουσία της εν λόγω συναλλαγής.

 Νέα ΓΣ στις 22 Μαρτίου

Όσον αφορά στην έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από τους μετόχους της εταιρείας, θα συγκληθεί επαναληπτική γενική συνέλευση στις 22 Μαρτίου, αφού χθες δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία. Το «πράσινο φως της γενικής συνέλευσης είναι απαραίτητο για να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η διαδικασία διάσωσης. Υπενθυμίζεται πως έχει κατατεθεί ήδη αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β, δ του πτωχευτικού κώδικα, με την απόφαση να αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, εκτός απροόπτου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας που κατατέθηκε μαζί με την αίτηση, εάν υπάρξουν μέτοχοι που δεν παραστούν ή δεν ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας εξυγίανσης, στο βαθμό που είναι απαραίτητοι για την επίτευξη της απαραίτητης απαρτίας και πλειοψηφίας, τότε θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση με το ίδιο θέμα και θα ζητηθεί από το Πτωχευτικό Δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ.3 του ΠτΚ να διορίσει ειδικό εντολοδόχο προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου αντί των μετόχων αυτών.

Διαβάστε περισσότερα

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 6 σενάρια μετά τη λήξη της πανδημίας

Bitcoin: Σε ράλι η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων – Ξεπέρασε το 1 τρισ. η αποτίμηση

Eurobank: Στο… άρμα του Ηρακλή ΙΙ με το project Mexico – Σε κίνδυνο το 20% των δανείων σε moratoria