Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαμάχη από τον Φεβρουάριο του 2022 έπειτα από προσφυγή της Nike στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Μπενελούξ. Ένα χρόνο αργότερα η υπηρεσία αποφάσισε υπέρ των Αμερικανών.

Η ιστορία ξεκινάει λίγο πριν ο Verstappen κατακτήσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Τον Δεκέμβριο του 2021 οι εκπρόσωποι του Ολλανδού είχαν καταθέσει αίτηση για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων του ονόματος «Max 1». Το επιχειρηματικό πλάνο αφορούσε στην παραγωγή αθλητικού ρουχισμού και υπόδησης.

Ωστόσο, η Nike φοβούμενη ότι θα πληγεί το δικό της brand υποδημάτων, «Air Max» κατέθεσε προσφυγή λίγους μήνες αργότερα. Το σκεπτικό της εταιρίας ήταν ότι οι δύο μάρκες έχουν ονόματα τα οποία μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Επιπλέον, η εταιρία του Verstappen θα δραστηριοποιούταν στον ίδιο εμπορικό κλάδο με της Nike.

Η αρμόδια υπηρεσία (BOIP) έδωσε την άδεια στον Verstappen να χρησιμοποιεί το λογότυπο «Max 1» σε άλλους τομείς. Σε αυτούς ανήκουν η προώθηση, η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία. Έκανε, όμως, δεκτή την προσφυγή της Nike για τον τομέα της παραγωγής αθλητικής ένδυσης και υπόδησης.

Έτσι, ο Max θα πρέπει να σκεφτεί κάποιο άλλο logo εάν θέλει να προχωρήσει μελλοντικά στην παραγωγή της δικής του σειράς ρούχων. Μέχρι τότε καλείται να πληρώσει και τα νομικά έξοδα της Nike για την υπόθεση τα οποία ανέρχονται στα… 1.045 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη

Πλεονάσματα με ανάπτυξη αντί για λιτότητα προτείνει η Αθήνα

ΕΕ: «Πράσινη» συμφωνία για μείωση εκπομπών στα πλοία

Financial Times: Προς έρευνα η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS