business stories

Ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα χρήματα της αποταμίευσής μας

  • newsroom


Συχνά αναρωτιόμαστε πώς θα δημιουργήσουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο για τα μελλοντικά μας σχέδια, που μπορεί να είναι είτε η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής που επιθυμούμε να έχουμε κατά τη συνταξιοδότηση είτε η επαγγελματική αποκατάσταση και το μέλλον των παιδιών μας

Η δύσκολη καθημερινότητα, οι πολλαπλές υποχρεώσεις, η πίεση της δουλειάς δημιουργούν πολλές φορές κούραση η οποία με έναν τρόπο μειώνεται όταν σκεφτόμαστε ένα μέλλον ξέγνοιαστο. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τους καρπούς των μακροπρόθεσμων στόχων που θέσαμε, για να εξασφαλίσουμε εμάς αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους ή θα αντιμετωπίσουμε διάφορα εμπόδια.

Οι σκέψεις που μας απασχολούν μπορεί να αφορούν τους τρόπους δημιουργίας ενός κεφαλαίου για τα μελλοντικά μας σχέδια, που μπορεί να είναι είτε η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής που επιθυμούμε να έχουμε κατά τη συνταξιοδότηση είτε η επαγγελματική αποκατάσταση και το μέλλον των παιδιών μας.

Άλλες φορές πάλι ίσως να αναρωτιόμαστε για τους τρόπους διαχείρισης των χρημάτων της αποταμίευσής μας. Πιθανόν να χρειαζόμαστε επαγγελματική διαχείριση από ειδικούς.

Όλες αυτές οι σκέψεις και οι απορίες που μας απασχολούν βρίσκουν απαντήσεις στο νέο ασφαλιστικό – επενδυτικό πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής Full [Life Plan], με το οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Απολαμβάνουμε το σήμερα φροντίζοντας το αύριο

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν χρειάζεται να στερηθούμε το σήμερα, για να φροντίσουμε για το μέλλον μας. Σύμμαχός μας σ’ αυτό είναι η Εθνική Ασφαλιστική και η νέα επενδυτική πρόταση Full [Life Plan]. Η επένδυση μέσω του Full [Life Plan], δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο, αλλά με τακτικές μηνιαίες καταβολές του ποσού που ο καθένας επιθυμεί να επενδύσει (με ελάχιστο μηνιαίο ποσό 70€ για διάρκεια του προγράμματος από 15 έτη και άνω ή 80€ για κάτω από 15 έτη), «χτίζετε» σταδιακά ένα επενδυτικό κεφάλαιο, με χρονικό ορίζοντα από 10 έως 20 έτη.

Τα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος ακολουθώντας τη συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή είναι σημαντικά, καθώς το πρόγραμμα Full [Life Plan] είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνεται ο επενδυτικός κίνδυνος όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του. Ο ασφαλισμένος μπορεί να ωφεληθεί από τις ενδεχόμενες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επενδύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιορίζοντας όμως ταυτόχρονα τον κίνδυνο απωλειών, καθώς η μεταβλητότητα με την παρέλευση των ετών είναι σταδιακά μειούμενη.

Σε τι βοηθά ο διαχειριστής επένδυσης

Η διαχείριση της επένδυσης στο πρόγραμμα Full [Life Plan] γίνεται από τον έμπειρο, διεθνούς εμβέλειας διαχειριστή, την BNP Paribas Asset Management και επομένως δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από την πλευρά του ασφαλισμένου, διασφαλίζοντάς του παράλληλα την ηρεμία του. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη επένδυση έχει πρόσβαση σε διεθνείς αγορές. Αυτό που θα πρέπει να επιλέξει ο ασφαλισμένος είναι το ύψος του μηνιαίου ποσού που επιθυμεί να καταβάλει τακτικά και τη χρονική διάρκεια της επένδυσής του.

Δικαίωμα ολικής και μερικής εξαγοράς

Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να διασφαλίσει την οικογένειά του, μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχει το πρόγραμμα Full [Life Plan] ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της επένδυσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος με έκτακτες καταβολές. Το πρόγραμμα προσφέρει ευελιξία στον ασφαλισμένο, καθώς παρέχει το δικαίωμα εξαγοράς και μερικής εξαγοράς, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, από τον 3ο κιόλας μήνα της επένδυσης.

Επιβράβευση δεκαετίας

Το Full [Life Plan] επιβραβεύει τους συνεπείς ασφαλισμένους. Έτσι, στη λήξη της 10ετίας του προγράμματος (δηλαδή στην 10η ετήσια επέτειο του συμβολαίου), ο ασφαλισμένος, εφόσον δεν υπάρχει ανεξόφλητη οφειλή, θα λάβει την «Επιβράβευση δεκαετίας», ως ένα επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσης. Συμπληρωματικά, ο ασφαλισμένος εφόσον η διάρκεια του συμβολαίου του είναι από 15 έτη και πάνω, στη λήξη του προγράμματος θα λάβει και μία ακόμη παροχή, την «Επιβράβευση λήξης» ως επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσής του.
Παρέχεται πληθώρα επιλογών για τον ασφαλισμένο κατά τη λήξη του προγράμματος, με δυνατότητα λήψης του ποσού, τόσο εφάπαξ όσο και τμηματικά, με εναλλακτικούς τρόπους διακανονισμού του, καθώς και με τη μορφή ισόβιας σύνταξης.

Σύγχρονες λύσεις

Ο ασφαλισμένος μπορεί, εάν το επιθυμεί, να προσθέσει επιπλέον την ασφαλιστική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τη συνέχιση της επένδυσής του, σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία.

Επειδή όλοι έχουμε στόχους και όνειρα για το μέλλον, θα πρέπει να φροντίζουμε να τα σχεδιάζουμε με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους, επιλέγοντας σύγχρονες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) ή 18189 (Ελλάδα), να επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα: www.ethniki-asfalistiki.gr ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο ethniki@insurance.nbg.gr.

-Η Εθνική Ασφαλιστική δεν παρέχει οποιασδήποτε μορφής εγγύηση για την απόδοση ή διατήρηση των επενδυομένων ποσών στα Επενδυτικά τμήματα Κεφαλαίων.

-Η επένδυση σε Κεφάλαια Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) δεν έχει εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Απόρρητο Απόρρητο