Δύο ηχηρά σφυριά έχουν προγραμματιστεί να χτυπήσουν το επόμενο διάστημα, καθότι εμπλέκουν άμεσα ή έμμεσα δύο γνωστές επιχειρήσεις.

Η μία είναι η Soukos Robots και αφορά το μεγάλο ακίνητο όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της στη Λάρισα. Η δεύτερη αφορά το κατάστημα «Ζάχος Grill» στη Βάρκιζα, ένα από τα πιο δημοφιλή ψητοπωλεία των νοτίων προαστίων, που δεν έχει καμία σχέση με τον πλειστηριασμό, ο οποίος αφορά το ακίνητο όπου στεγάζεται μέσω μίσθωσης.

Και οι δύο αυτοί πλειστηριασμοί έχουν οριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2023, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή τους.

Η Soukos Robots

Εδώ και πολλά χρόνια σταδιοδρομεί στην αγορά η Soukos Robots, η εταιρεία που με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Σούκο έχει καταφέρει να πρωτοπορήσει και να καινοτομήσει παράγοντας από αμυντικά συστήματα και συναφή εξοπλισμό μέχρι περιβαλλοντικά συστήματα (επεξεργασίας αποβλήτων κ.α.) και μηχανήματα βιομηχανικών εφαρμογών.

Είναι γεγονός ότι αποτελεί μια εταιρεία που εδώ και δεκαετίες έχει ανοίξει το δρόμο για την εισαγωγή και χρήση υψηλής τεχνολογίας σε ποικίλες εφαρμογές και με δεκάδες «πατέντες» στο ενεργητικό της.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν είχαν και τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, ενώ ιδιαίτερα μετά τις διαδοχικές κρίσεις η εταιρεία βρέθηκε μπροστά σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2021, ο κύκλος εργασιών είχε υποχωρήσει στις 339.380 ευρώ έναντι 2.670.140 ευρώ το 2020, με τα καθαρά αποτελέσματα να είναι ζημίες ύψους 1.843.338 ευρώ έναντι ζημιών 254.800 ευρώ την προηγούμενη χρήση. Παράλληλα οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονταν σε 12,7 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων σε 41,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12,87 εκατ. ευρώ αφορούν τραπεζικά δάνεια.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στις σημειώσεις «με βάση τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών της εταιρείας η τρέχουσα χρήση (2022) προβλέπεται ζημιογόνα καθώς ο κύκλος εργασιών αναμένεται να παρουσιάσει μείωση».

Κάπως έτσι και δεδομένων των εμπράγματων εξασφαλίσεων για τα δάνεια, το μεγάλο ακίνητο και το βιομηχανικό συγκρότημα όπου στεγάζεται η εταιρεία στη Λάρισα οδηγείται στο σφυρί στις 13 Δεκεμβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum και με τιμή πρώτης προσφοράς 1.530.000 ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση “Τσαϊρια” και έχει πρόσωπο στην Παλαιά Εθνική οδό Λάρισας-Θεσσαλονίκης μετά τον κόμβο του Κουλουρίου. Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 18.891 τ.μ. στο οποίο έχουν προστεθεί και άλλα αγροτεμάχια, με αποτέλεσμα στην ιδιοκτησία του Κων. Σούκου να ανήκει συνολική έκταση φτάνει τα 38.467 τ.μ. εκ των οποίων τα 17880 τ.μ. είναι εξ αδιαιρέτου.
Σε γήπεδο 11.880 τ.μ. έχει ανεγερθεί με βάση αρχική οικοδομική άδεια του 1991 “διώροφο βιομηχανικό κτίσμα (παραγωγής μηχ/των και ρομποτς”). Με βάση τα σχέδια της οικοδομικής άδειες οι επιφάνειες είναι του ισογείου 1465 τ.μ., του Α ορόφου 980,90 τ.μ. και του Β ορόφου 253,50 τ..μ

Στην πραγματικότητα όμως οι εγκαταστάσεις έχουν ως εξής:

1.Βιοτεχνικό κτίριο: Πρόκειται για κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα το οποίο αναπτύσσεται σε ισόγειο(υπόγειο) , Α όροφο , Β όροφο και δώμα. Το ισόγειο (υπόγειο) έχει επιφάνεια με βάση την οικοδομική άδεια 1465 τ.μ. και έχει επεκταθεί αυθαίρετα κατά 535 τ.μ. οπότε η συνολική επιφάνεια του να είναι 2000 τ.μ. Στους χώρους του ισογείου υφίστανται εργαστήρια, αποθήκες, γραφεία και βοηθητικοί χώροι.
Ο Α όροφος (ισόγειο) έχει επιφάνεια με βάση την οικοδομική άδεια 980,90 τ.μ. έχει όμως επεκταθεί αυθαίρετα κατά 563,31 τ.μ.οπότε η συνολική επιφάνεια του είναι 1544,21 τ.μ. Εδώ υφίστανται χώρος υποδοχής, λογιστήριο και γραφεία. Ο Β όροφος (Α όροφος) αντίστοιχα έχει επιφάνεια 530,83 τ.μ. και φιλοξενεί γραφεία και χώρους συσκέψεων. Στον Γ όροφο (δώμα) έχει κατασκευασθεί αυθαίρετα χώρος εμβαδού 130 τ.μ. όπου υφίστανται δύο αίθουσες τηλεπικοινωνιών.

2.Ισόγειο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα με εμβαδόν 195 τ.μ. το οποίο είναι αυθαίρετο.

3. Διώροφο κτίριο με υπόγειο από οπλισμένο σκυρόδεμα με εμβαδόν υπογείου 150 τ.μ., εμβαδόν ισογείου 150 τ.μ. , εμβαδόν Α ορόφου 300 τ.μ. το οποίο έχει ανεγερθεί χωρίς οικοδομική άδεια και είναι αυθαίρετο. Το κτίριο είναι ημιτελές με ποσοστό ολοκλήρωσης στο 60%.

4. Κτίρια Φυλακίων. Πρόκειται για δύο ισόγεια κτίρια με εμβαδόν 14 τ.μ.και 50 τ.μ. τα οποία βρίσκονται στην είσοδο και στην βορειοδυτική πλευρά του οικοπέδου.

5.Μεταλλικό Κτίριο. Είναι τοποθετημένο όπισθεν του Βιοτεχνικού κτιρίου έχει εμβαδόν περί τα 600 τ.μ. και είναι μεταλλικό με επικάλυψη και πλαγιοκάλυψη από λαμαρίνα.

6. Αμφιθέατρο. Πρόκειται για κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα με κερκίδες και χώρο σκηνής τής οποίας το εμβαδόν είναι 300 τ.μ.

7. Μεταλλικό Υπόστεγο Θέσεων Στάθμευσης, δίπλα στο βιοτεχνικό κτίριο.

Επίσης υφίσταται και ελικοδρόμιο εμβαδού 52 τ.μ.

Ο «Ζάχος» της Βάρκιζας

Την ίδια μέρα, στις 13 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός δύο όμορων καταστημάτων στη Βάρκιζα, στο ένα εκ των οποίων στεγάζεται η ψησταριά «Ζάχος». Σημειώνεται ότι η επιχείρηση «Ζάχος» δεν εμπλέκεται στον πλειστηριασμό καθότι μισθώνει το χώρο, ενώ η όλη διαδικασία δεν επηρεάζει τη λειτουργία της.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Ε.Ψ., ιδιοκτήτριας των ακινήτων που εντοπίζονται σε οικόπεδο εντός του σχεδίου πόλης του Δήμου Βάρης με επιφάνεια 766,70 τ.μ. Εντός του οικοπέδου βρίσκεται κτίριο που αποτελείται από ισόγειο, τρεις ορόφους και δώμα και περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο και επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες στους ορόφους.

Το σφυρί αφορά τα ακόλουθα ακίνητα:

1) Το υπό στοιχεία «Ι1» κατάστημα του ισογείου με επιφάνεια 118 τ.μ. που αποτελείται από δυο χώρους και δυο W.C. Στην αποκλειστική χρήση της ιδιοκτησίας ανήκει το τμήμα του προκηπίου έμπροσθεν του καταστήματος μέχρι το ανατολικό όριο του οικοπέδου στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου.

2) Το υπό στοιχεία «Ι2» κατάστημα του ισογείου με επιφάνεια 161 τ.μ. που αποτελείται από τρεις χώρους και τρία W.C. Στην αποκλειστική χρήση της ιδιοκτησίας ανήκει το τμήμα του προκηπίου έμπροσθεν του καταστήματος μέχρι το ανατολικό όριο του οικοπέδου στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου. Στεγάζει επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία “Zaxos Grill”». Το τμήμα του προκηπίου αποκλειστικής χρήσης του καταστήματος χρησιμοποιείται για τραπεζοκαθίσματα.
Όσον αφορά τις τιμές πρώτης προσφοράς, για το πρώτο κατάστημα έχει οριστεί στις 436.000 ευρώ και για το δεύτερο στις 679.000 ευρώ. Έτσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 1.115.000 ευρώ.
Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 164.431,25 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη 

Τι είναι ο ολιστικός οδοντίατρος; – Και πώς βοηθάει τη στοματική μας υγιεινή;

Μύδια Πιερίας: Eνας ελληνικός διατροφικός θησαυρός που έγινε διεθνές success story

Krister Malm (Oddsium): Ένας Σουηδός αλλάζει την ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ