Με… καταιγισμό σφυριών βρίσκεται αντιμέτωπη η εταιρεία Έντεχνος Α.Ε., καθώς από σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου μέχρι και τις 3 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί 49 πλειστηριασμοί σε βάρος της, για ημιτελή ακίνητα (κατοικίες, αποθήκες, θέσεις στάθμευσης), οικόπεδα και αγροτεμάχια στην περιοχή του Διονύσου και των Αχαρνών.

Η εν λόγω τεχνική εταιρεία έχει μια διαδρομή 36 ετών στην αγορά δομικών έργων και κατασκευών, από το 1987 που συστάθηκε. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στη δίνη οικονομικών προβλημάτων με αποτέλεσμα τις διαδοχικές κατασχέσεις των περιουσιακών της στοιχείων.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε αυτούς που επισπεύδουν του πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται τρεις servicers, και συγκεκριμένα η doValue, η Cepal και η Qquant Master Servicer.

Τα οικόπεδα στον Διόνυσο

Η αρχή γίνεται σήμερα, 21 Απριλίου, όπου βγαίνουν στο σφυρί τέσσερα οικόπεδα στην περιοχή του Διονύσου. Ειδικότερα, τα τέσσερα οικόπεδα, που είναι άρτια και οικοδομήσιμα και βρίσκονται στη θέση του πρώην «Στρατοπέδου Ντούνη» και ήδη προάστιο «Σεμέλη», εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως Σταμάτας Αττικής. Επίσης, έχουν πρόσωπο στις οδούς Αρμονίας, Γαίας και στη Λεωφόρο Διονύσου.

Το πρώτο οικόπεδο είναι έκτασης 1.696,33 τ.μ., έχει πρόσοψη επί της οδού Αρμονίας και βγαίνει με τιμή εκκίνησης 475.000 ευρώ. Το δεύτερο είναι έκτασης 1696,33 τ.μ., έχει πρόσοψη επί της οδού Αρμονίας και της Λεωφόρου Διονύσου και βγαίνει με τιμή εκκίνησης 498.700 ευρώ. Το τρίτο οικόπεδο είναι έκτασης 1620,97 τ.μ., έχει πρόσοψη επί της οδού Γαίας και βγαίνει με τιμή εκκίνησης 453.900 ευρώ. Το τέταρτο οικόπεδο είναι έκτασης 1697,75 τ.μ. έχει πρόσοψη επί της οδού Γαίας και βγαίνει με τιμή εκκίνησης 475.000 ευρώ. Έτσι, η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 1.903.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για κενά οικόπεδα χωρίς περίφραξη που συνορεύουν μεταξύ τους, έχουν μέτρια κλίση και κανονικό σχήμα, ενώ, όπως τονίζεται, δεν επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Σημειώνεται ακόμη ότι η ευρύτερη περιοχή είναι πλήρως ανεπτυγμένη και περιλαμβάνει κυρίως κατοικίες 10ετίας, 20ετίας, 30ετίας και νεόδμητα, διαθέτει υψηλό δείκτη πράσινου και δεν εμφανίζει πρόβλημα στην στάθμευση.

Ο συντελεστής δόμησης των συγκεκριμένων οικοπέδων είναι 0,40 και η επιτρεπόμενη κάλυψη 20% (με ελάχιστο εμβαδόν 1.000 τ.μ. και ελάχιστο πρόσωπο 16 μέτρα).

Το ημιτελές συγκρότημα

Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Απριλίου έχει προγραμματιστεί μια ακόμη ομάδα πλειστηριασμών σε βάρος της εταιρείας Έντεχνος. Πρόκειται για 4 ακόμη οικόπεδα επίσης στην περιοχή του Διονύσου και συγκεκριμένα:

1) Οικόπεδο με έκταση 1.557,71 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 1.549 τ.μ. σύμφωνα με την κτηματολογική καταχώρηση, που βρίσκεται επί της οδού Ηούς.
2) Οικόπεδο με έκταση 1.503,39 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 1.514 τ.μ. σύμφωνα με την κτηματολογική καταχώρηση, στην ίδια θέση.
3) Οικόπεδο με έκταση 1.556,59 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 1.547 τ.μ. σύμφωνα με την κτηματολογική καταχώρηση, που βρίσκεται επί της οδού Γαίας και έχει πρόσοψη επί των οδών Γαίας και Βερόης, Επί του οικοπέδου υφίσταται διώροφο κτίσμα επιφάνειας 1.245,25 τ.μ.
4) Οικόπεδο με έκταση 1.556,59 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης, και 1.562 τ.μ. σύμφωνα με την κτηματολογική καταχώρηση, επί της οδού Γαίας. Και εδώ υφίσταται κτίσμα.

Για τα δύο τελευταία οικόπεδα σημειώνεται ότι είναι ενιαία με συνολική επιφάνεια 3.113,18 τ.μ. όπου έχει ανεγερθεί (ημιτελές έως και σήμερα) συγκρότημα κατοικιών αποτελούμενο από δύο Κτίρια Α & Β. Το Κτίριο Α έχει πρόσοψη στην οδό Γαίας και περιλαμβάνει τρείς κατοικίες- μεζονέτες και το Κτίριο Β είναι γωνιακό και περιλαμβάνει τέσσερα διαμερίσματα σε έναν όγκο και μία κατοικία μεζονέτα σε άλλο όγκο σε επαφή με τον προηγούμενο.

Οι τιμές εκκίνησης είναι για το πρώτο οικόπεδο 272.000 ευρώ, για το δεύτερο 293.600 ευρώ, για το ενιαίο με τα κτίρια 824.800 ευρώ, ενώ συνολικά ο πήχης φτάνει τα 1.390.400 ευρώ.

Την ίδια μέρα, στις 26 Απριλίου, θα βγουν σε πλειστηριασμό άλλα δύο ακίνητα της εταιρείας και συγκεκριμένα οικόπεδο με κτίσμα εκ τσιμεντόλιθων, αποτελούμενο από έναν αυτοτελή χώρο 168,80 τ.μ., που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου και της περιφέρειας του Δήμου Αχαρνών Αττικής, στη θέση Λυκότρυπα, με τιμή εκκίνησης 260.000 ευρώ. Επίσης, 5 αγροτεμάχια στη θέση Μονομάτι, σε εκτός σχεδίου και ζώνης περιοχή της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Αχαρνών, τα οποία στην πράξη έχουν συνενωθεί και αποτελούν ένα ενιαίο αγροτεμάχιο, με ενιαία λειτουργική χρήση. Βρίσκονται επί της οδού Δεκελείας και στον εσωτερικό τους χώρο υπάρχουν υπόστεγα και αποθήκες. Η τιμή εκκίνησης για αυτό έχει οριστεί στις 195.000 ευρώ.

Τέλος, για τις 3 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί άλλα τρία σφυριά για ισάριθμα οικόπεδα, επίσης στην περιοχή του Διονύσου.

Πρόκειται για:

-Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, με έκταση 1.503,39 τ.μ. επί της οδού Θεοινίων, που βγαίνει με τιμή εκκίνησης 332.000 ευρώ.
-Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, με έκταση 1.696,33 τ.μ. επί των οδών Ακταίωνος η οποία είναι μη διανοιγμένη και Αρμονίας, με τιμή εκκίνησης 377.000 ευρώ.
-Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 1.696,33 τ.μ. επί της οδού Αρμονίας, με τιμή εκκίνησης 340.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα τρία αυτά οικόπεδα βρίσκονται στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Ντούνη και νυν προάστιο Σεμέλη, όπως και αυτά που βγαίνουν σήμερα σε πλειστηριασμό.

Διαβάστε ακόμη

Σφίγγει ο κλοιός για τους ελληνικούς ομίλους στη Ρωσία

«Στενό μαρκάρισμα» για το δεύτερο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στην Ακρόπολη

Greeking Out: Αναζητώντας επενδυτές για τις ελληνικές start up σε Ασία και Αμερική

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ