Σημαντικές εξελίξεις χαρακτηρίζουν την πρώτη μέρα «επιστροφής» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μετά την προσωρινή ανάπαυλα λόγω των Ευρωεκλογών.

Καταρχήν, όσον αφορά το άλλοτε «στρατηγείο» του ομίλου Λαϊνόπουλου στην Κηφισιά, που θα έβγαινε σήμερα με τιμή πρώτης προσφοράς 3,93 εκατ. ευρώ, υπήρξε ματαίωση του πλειστηριασμού. Κάτι που «δένει» με τις πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την απόκτηση του ακινήτου από πλευράς του Δήμου Κηφισιάς, στα όρια του οποίου βρίσκεται.

Υπενθυμίζεται ότι το κεντρικό συγκρότημα του άλλοτε κραταιού ομίλου αναπτύσσεται σε οικόπεδο επιφάνειας 6.435 τ.μ. επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς. Στο οικόπεδο έχει ανεγερθεί σταδιακά από το 1974 έως το 2004 διώροφο κτίριο (γραφεία-έκθεση), το οποίο αποτελείται από:

α) υπόγειο επιφάνειας 1.373 τ.μ.,

β) επέκταση υπογείου επιφάνειας 955 τ.μ.,

γ) ισόγειο (έκθεση) επιφάνειας 1.373 τ.μ.,

δ) επέκταση ισογείου επιφάνειας 710 τ.μ.,

ε) πατάρι επιφάνειας 278 τ.μ. και

στ) πρώτο όροφο επιφάνειας 747 τ.μ.

Εάν επιβεβαιωθεί η απόκτησή του από το Δήμο Κηφισιάς είναι προφανές ότι ανοίγονται νέες προοπτικές αξιοποίησης του ακινήτου στο άμεσο μέλλον.

Σε αναστολή οδηγήθηκε και ο πλειστηριασμός για το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας (Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, Τμήμα Αλλοδαπών Νοτιοανατολικής Αττικής και Γραφείο Διαβατηρίων Γλυφάδας) που θα έβγαινε σήμερα με τιμή εκκίνησης 3 εκατ. ευρώ.

Το “Lindos Memories”

Την ίδια ώρα, σε αναστολή οδηγήθηκε το πρωί και ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Lindos Memories” (συμφερόντων της εταιρείας Κλιματαίρ), το οποίο θα έβγαινε σήμερα με επισπεύδουσα την Cepal και με τιμή εκκίνησης 6,6 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το ακριβότερο ακίνητο της λίστας για την Τετάρτη.

Υπάρχει όμως και… επόμενο επεισόδιο για το ίδιο ακίνητο σε λίγες μέρες. Έτσι για τις 26 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο, αλλά με επισπεύδουσα την ΑΑΔΕ και με τιμή πρώτης προσφοράς 7,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση «η διωκόμενη οφειλέτιδα του Δημοσίου εταιρεία με την επωνυμία «ΚΛΙΜΑΤΑΙΡ ΑΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», με διακριτικό τίτλο «ΚΛΙΜΑΤΑΙΡ ΑΕ» οφείλει στο Κ.Ε.ΒΕΙΣ. ΑΤΤΙΚΗΣ , ποσό 18.318.728,49 ευρώ,πλέον προσαυξήσεων και λοιπών εξόδων».

Tο συγκρότημα αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο επιφάνειας βάσει τίτλου 25.310,50 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Πετροκόπιο», στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου.

Εντός του γηπέδου έχει κατασκευαστεί η ξενοδοχειακή μονάδα «Lindos Memories», κατηγορίας 5 αστέρων και δυναμικότητας 70 δωματίων και 150 κλινών. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το εν λόγω ξενοδοχείο είναι κατηγορίας 3 αστέρων και δυναμικότητας 45 δωματίων και 90 κλινών.

Στα αζήτητα το “Giasemi”

Στα αζήτητα παρέμεινε τελικά το σκάφος αναψυχής “Giasemi”, παρά το καταρχήν ενδιαφέρον που υπήρξε, όπως φάνηκε από την «Οριστικοποιημένη Λίστα Συμμετοχών», η οποία είχε σχηματιστεί μέχρι χθες αργά τη νύχτα.

Το βρετανικής σημαίας, αλλά ελληνικών συμφερόντων, yacht βγήκε με τιμή εκκίνησης 221.691 δολάρια, αλλά τελικά δεν υπήρξε κάποιος «μνηστήρας».

Κάτι που αποδίδεται στις σημαντικές φθορές από την πολυετή ακινησία και έλλειψη συντήρησης καθώς το σκάφος βρίσκεται δεμένο και δεσμευμένο από τον Οκτώβριο του 2013 στη μαρίνα Μεσολογγίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μηχανοκίνητο σκάφος αναψυχής (pleasure yacht) τύπου Horizon 76 Elegance, που έχει κατασκευαστεί στην Ταϊβάν το 1999. Είναι ολικού μήκους 23,50 μέτρων, πλάτους νηολογήσεως 5,70 μέτρων, βυθίσματος 3,60 μέτρων και φέρει δύο εσωτερικές μηχανές ισχύος 1.006 κιλοβάτ (kW) έκαστη.

Διαθέτει τρία επίπεδα, είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο πλαστικό και στους εξωτερικούς χώρους έχει επενδύσεις ξύλινες (κουπαστή και τμήμα πατώματος), ενώ φέρει και κατασκευές διακοσμητικές και στήριξης τεντών από ανοξείδωτο χάλυβα.

Άλλαξε χέρια το πάρκινγκ με 1,43 εκατ.

Σε αντίθεση με αρκετά άλλα που έμειναν στα αζήτητα ή πήγαν σε αναστολή, άλλαξε χέρια και μάλιστα με υψηλή τιμή ο σταθμός αυτοκινήτων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, της εταιρείας Mega Park.

Συγκεκριμένα βγήκε στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς 997.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1,43 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο είχε βγει σε πλειστηριασμό και τον Ιούλιο του 2022 με τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ χωρίς να προσελκύσει ενδιαφέρον.

Πρόκειται για ένα πολυώροφο κτίριο πάρκινγκ επί της οδού Αλκιβιάδου 67 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Περιλαμβάνει οικόπεδο επιφάνειας 611,53 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί κτίριο σταθμού οχημάτων με 6 υπόγεια, ισόγειο και 10 ορόφους. Συνολικά το πάρκινγκ εκτιμάται ότι περιλαμβάνει 215 θέσεις στάθμευσης οχημάτων.

Ειδικότερα:

-Το 6ο υπόγειο περιλαμβάνει 18 θέσεις στάθμευσης και λοιπούς χώρους με συνολική επιφάνεια 428,53 τ.μ.

-Το 5ο υπόγειο περιλαμβάνει 18 θέσεις στάθμευσης και λοιπούς χώρους με συνολική επιφάνεια 436,13 τ.μ..

-Το 4ο υπόγειο περιλαμβάνει 18 θέσεις στάθμευσης και λοιπούς χώρους με συνολική επιφάνεια 443,75 τ.μ.

-Το 3ο υπόγειο περιλαμβάνει 18 θέσεις στάθμευσης και λοιπούς χώρους με συνολική επιφάνεια 443,37 τ.μ.

-Το 2ο υπόγειο περιλαμβάνει 18 θέσεις στάθμευσης και λοιπούς χώρους με συνολική επιφάνεια 443,37 τ.μ.

-Το 1ο υπόγειο περιλαμβάνει 12 θέσεις στάθμευσης και λοιπούς χώρους με συνολική επιφάνεια 309,74 τ.μ..

Στο ισόγειο, επιφάνειας 273,34 τ.μ., έχει προβλεφθεί χώρος πλυντηρίου αυτοκινήτων ανεξάρτητος από τις θέσεις στάθμευσης με επιφάνεια 45,16 τ.μ. ο οποίος όμως δεν λειτουργεί. Επίσης υπάρχει χώρος αναμονής 172,71 τ.μ. και 9 θέσεις στάθμευσης.

Όσον αφορά τους ορόφους, από τον πρώτο μέχρι και τον έβδομο, είναι ο καθένας επιφάνειας 319,21 τ.μ. και περιλαμβάνει (έκαστος) 12 θέσεις στάθμευσης.

Ο 8ος όροφος με συνολική επιφάνεια 300,27 τ.μ. περιλαμβάνει 11 θέσεις στάθμευσης και λοιπούς χώρους. Ο 9ος όροφος με συνολική επιφάνεια 274,89 τ.μ. περιλαμβάνει 9 θέσεις στάθμευσης και λοιπούς χώρους.

Τέλος, ο 10ος όροφος, επιφάνειας 379,41 τ.μ., δεν περιλαμβάνει θέσεις στάθμευσης. Στο ακίνητο υπάρχουν ακόμη δύο ανελκυστήρες των 18 τ.μ. έκαστος, μέσω των οποίων τα οχήματα οδηγούνται στους ορόφους.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από υπ. Ανάπτυξης: Σκοπός η μείωση των τιμών στο ράφι – Παράταση των μέτρων κατά της ακρίβειας για 6 μήνες

Αντληση 200 εκατ. ευρώ από επανέκδοση 10ετούς ομολόγου – Στο 3,56% το επιτόκιο

Χατζηδάκης: Μείωση φόρων σε συνάρτηση με την πάταξη της φοροδιαφυγής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ