Ένα από τα σπάνια ακίνητα της Εκάλης, πάνω στην κεντρική οδό της περιοχής, έχει πάρει τον δρόμο για το ηλεκτρονικό σφυρί στις αρχές της νέας χρονιάς. Πρόκειται για ιδιοκτησία γνωστής οικογένειας επιστημόνων που βρίσκεται επί της λεωφόρου Θησέως «στη θέση «Εκάλη» του Δήμου Κηφισίας, της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής», όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ακίνητο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου έκτασης 1.471,91 τ.μ. Το εν λόγω οικόπεδο είναι εντός σχεδίου πόλης, άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, δεν υπάγεται στο Ν. 1337/1983 και δεν οφείλει εισφορά σε γη και χρήμα.

Η ιδιοκτησία είναι διώροφη κατοικία με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 812,52 τ.μ., ενώ περιλαμβάνει μια ακόμη ισόγεια κατοικία και πισίνα. Ειδικότερα, η κατοικία αποτελείται από:

α) Υπόγειο επιφάνειας 63,77 τ.μ. (συνολικό μικτό εμβαδόν 274,92 τ.μ.), αποτελούμενο από σκάλα, καθιστικό με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, διάδρομο, WC, αποθήκη, λουτρά, δωμάτια, αποδυτήρια, πισίνα, αποθήκες και βοηθητικούς χώρους.

β) Ισόγειο επιφάνειας 211,15 τ.μ. (συνολικό μικτό εμβαδόν 276,15 τ.μ.), αποτελούμενο από χωλλ εισόδου, καθιστικό με τζάκι, τραπεζαρία, καθιστικό, καθημερινό, κουζίνα, διάδρομο, WC, αποθήκες κλπ, βεράντες που επικοινωνούν με το γύρω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου/κήπο, πισίνα και βοηθητική οικία.

γ) Α’ όροφο επιφάνειας 96,46 τ.μ., με σκάλα, διάδρομο, σουΐτες και βεράντες.

δ) Σοφίτα (μικτό εμβαδόν 96,46 τ.μ.), με σκάλα, διάδρομο, σουΐτες και βεράντες.

ε) Ισόγεια κατοικία επιφάνειας 68,52 τ.μ., με καθιστικό, κουζίνα, λουτρό, δωμάτιο. Το έτος κατασκευής του κτιρίου εκτιμάται προ του 1955.

Το οικόπεδο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα και κατά ποσοστό 100% στην οφειλέτιδα Α. Μ. Στην ανωτέρω το εν λόγω ακίνητο περιήλθε αρχικά κατά ψιλή κυριότητα, δυνάμει προικοσυμβολαίου του 1975, με το οποίο είχε συσταθεί προίκα υπέρ του εκλιπόντος σήμερα συζύγου της και παράλληλα ο προικοδότης είχε παρακρατήσει την επικαρπία επί του ακινήτου εφ’ όρου ζωής του.

Ακολούθως, με τη θέση σε ισχύ του νόμου για την κατάργηση του θεσμού της προίκας και την αυτοδίκαιη απόδοση των προικώων στη σύζυγο, αλλά και με το θάνατο του προικοδότη αποξενώθηκαν τόσο ο προικολήπτης, όσο και ο ίδιος ο προικοδότης από την επικαρπία. Έτσι η σημερινή οφειλέτρια παρέμεινε αποκλειστική κυρία του ακινήτου.

Το θρίλερ με την τιμή

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, είχε αρχικά οριστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου 2023, με την τιμή πρώτης προσφοράς, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση εκτίμησης, να ορίζεται στα 2,1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η οφειλέτρια προσέφυγε δικαστικά κατά της επισπεύδουσας και στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αφού έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή αποφάσισε τον τριπλασιασμό σχεδόν της τιμής εκκίνησης. Έτσι διέταξε τη διόρθωση της τιμής πρώτης προσφοράς στο ποσό των 5,81 εκατ. ευρώ, δηλαδή με αύξηση κατά 3,71 εκατ. ευρώ.

Με αυτόν τον πήχη, δηλαδή στα 5,81 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τις 24 Ιανουαρίου 2024, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις για την αποτροπή του. Επί του ακινήτου υπάρχει προσημείωση υποθήκης υπέρ της Kion Mortage Finance No 3 PLC για ποσό 1.302.142,72 ευρώ, με ημερομηνία εγγραφής 31.10.2005, καθώς και η αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Vega I NPL Finance.

Διαβάστε ακόμη

Όλες οι αλλαγές στο χωροταξικό του τουρισμού

«Κόφτη» στις εισαγωγές ρωσικού αερίου στην Ευρώπη βάζει η Κομισιόν

Πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι λείπουν από τα ελληνικά ξενοδοχεία (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ