Ένα από τα πιο «βαριά σφυριά» που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 9 Δεκεμβρίου.

Αφορά ένα ολόκληρο ακίνητο σε εμπορικότατο σημείο της Γλυφάδας, το οποίο θα βγει μέσω…44 διαφορετικών και ταυτόχρονων πλειστηριασμών, για τα τμήματά του, με τιμές εκκίνησης από 3.850 ευρώ μέχρι 4.041.000 ευρώ και με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς (για το 100% της πλήρους κυριότητας) να διαμορφώνεται σε 12.255.700 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.» και επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα έχουν βγει στο σφυρί και άλλα σημαντικής αξίας ακίνητα (οικόπεδα και κτίρια) της συγκεκριμένης εταιρείας, επίσης στην περιοχή της Γλυφάδας.

Στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της Γλυφάδας, σε απόσταση δυο οικοδομικών τετραγώνων από τις πλατείες Ζησιμοπούλου και Νυμφών και συγκεκριμένα επί των οδών Λαοδίκης και Βασιλέως Γεωργίου Β’.

Σε αυτό στεγάζονται γραφεία και εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια-καφετέριες της περιοχής, μαγαζιά ένδυσης, εταιρείες κλπ.

Το κτίριο γραφείων και καταστημάτων, καταλαμβάνει ολόκληρη την επιτρεπόμενη να καλυφθεί επιφάνεια του οικοπέδου και έχει το ύψος που επιτρέπεται από τις πολεοδομικές διατάξεις, διαθέτει προσόψεις επί των οδών Λαοδίκης και Βασιλέως Γεωργίου Β’, είσοδο κτιρίου, όπως και ράμπα αυτοκινήτων προς τα υπόγεια, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’ και εισόδους καταστημάτων επί της οδού Λαοδίκης.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή αποτελεί την κεντρική εμπορική ζώνη της Γλυφάδας, στην οποία εντοπίζονται κυρίως εμπορικές χρήσεις και επαγγελματικοί χώροι γραφείων.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η άμεση περιοχή του ακινήτου αποτελεί την κεντρική ζώνη χώρων εστίασης – υγειονομικού ενδιαφέροντος της Γλυφάδας, η οποία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε καθημερινή βάση.

Κατά την έκθεση εκτίμησης, από την έρευνα της κτηματαγοράς διαπιστώθηκε ότι μισθωτικές αξίες επαγγελματικών χώρων ισογείου που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή πλησίον της Πλατείας Εσπερίδων (κυρίως στο τμήμα στα βόρεια και στα ανατολικά της πλατείας) κυμαίνονται γενικά μεταξύ 35- 70 € / τ.μ. ανηγμένης επιφάνειας ισογείου. Οι αντίστοιχες μισθωτικές αξίες σύγχρονων νεόδμητων επαγγελματικών χώρων ορόφων- γραφειακών χώρων κυμαίνονται μεταξύ 18-28€/τ.μ.

Αντίστοιχα, οι θέσεις στάθμευσης υπογείου, πωλούνται μεταξύ 13.000-23.000 €/θέση (ζητούμενες τιμές). Η διακύμανση των αξιών εξαρτάται από τη θέση κάθε χώρου στάθμευσης (ισόγειο, υπόγειο), την πρόσβαση σε αυτόν (ράμπα, ανελκυστήρας) και κυρίως από το μέγεθος της θέσης. Οι υψηλότερες αξίες αναφέρονται σε θέσεις στάθμευσης που λόγω μεγέθους, δύναται να επιτρέψουν τη στάθμευση και δεύτερου αυτοκινήτου του ιδίου ιδιοκτήτη.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Το οικόπεδο βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης του Δήμου Γλυφάδας και έχει επιφάνεια 1.196,69 τ.μ. Εντός του οικοπέδου βρίσκεται κτίριο που αποτελείται από Β’ και Α’ υπόγειο, ισόγειο, δυο ορόφους και δώμα. Περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο και γραφειακούς – επαγγελματικούς χώρους στους ορόφους, καθώς και υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων με 24 θέσεις στάθμευσης. Το όλο κτίριο εξυπηρετείται από δύο ανεξάρτητα κλιμακοστάσια από το δεύτερο υπόγειο έως και το δώμα, ήτοι από το κεντρικό κλιμακοστάσιο και το κλιμακοστάσιο πυροπροστασίας.

Η κατασκευή του κτιρίου εκτιμάται ότι συντελέστηκε μεταξύ των ετών 2008- 2010

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 1 εκατ. ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης.

Όσον αφορά τα βάρη του ακινήτου, περιλαμβάνουν:

-Προσημείωση υποθήκης για 14.137.200 ελβετικά φράγκα κατά της εταιρείας και υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, εγγραφείσα στις 18/11/2008.

-Αναγκαστική Κατάσχεση για 205.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς εγγραφείσα στις 11/7/2014.

-Την παρούσα αναγκαστική κατάσχεση για 1.000.000 ευρώ, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, με ημερομηνία καταχώρησης 20/04/2022.

Διαβάστε ακόμη:

To παραμύθι των σπάνιων κρασιών και γιατί οι τιμές των fine wines σπάνε ρεκόρ

Στο top-3 με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο τα ελληνικά αεροδρόμια (πίνακας)

Η ολέθρια βιομηχανία των νυχιών και όσα συμβαίνουν πίσω από τις κουρτίνες των δοκιμαστηρίων