Το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την εντυπωσιακή Panamera. Από το 2009 που έκανε την εμφάνισή του το κορυφαίο σπορ μοντέλο των Γερμανών ξεκίνησε να παράγεται στη μονάδα της Σαξονίας και έμελλε να γίνει το αυτοκίνητο που ουσιαστικά πήρε τον τίτλο του «Made in Leipzig».

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί το 2023, σύμφωνα με το autoevolution η Porsche γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο στο εργοστάσιο της Λειψίας. Από τη γραμμή παραγωγής βγήκε το αυτοκίνητο νούμερο 2 εκατομμύρια που δεν ήταν άλλο από μια Panamera. Πιο συγκεκριμένα, το δις εκατομμυριοστό μοντέλο ήταν μια Panamera Turbo E-Hybrid σε χρώμα Medeira Gold και ήδη έχει πάρει το δρόμο για το Ντουμπάι όπου την περιμένει ο νέος ιδιοκτήτης.

Από το 2016 και έπειτα το εργοστάσιο αναβαθμίστηκε και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει όλες τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του βαψίματος και της συναρμολόγησης του αμαξώματος.

Αυτή η εξέλιξη, εκτός από την ποιότητα που φέρνει στην κατασκευή των αυτοκινήτων της Porsche, έχει δημιουργήσει και έναν δυνατό σύμμαχο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Σαξονίας.

Πιο συγκεκριμένα, 4.400 εργάτες απασχολούνται στη μονάδα της Porsche, ενώ έχει μετατραπεί στη σύγχρονη μορφή του σε κεντρικός πυρήνας ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα επόμενα χρόνια στο εργοστάσιο της Λειψίας θα μπορούν να κατασκευάζονται όλων των ειδών οι κινητήρες – ηλεκτρικοί, υβριδικοί και θερμικοί.

Διαβάστε ακόμη

Σε δύο «ταχύτητες» η αγορά των servicers – Ποιοι απειλούνται με «λουκέτα» και ποιοι διεκδικούν παλαιά και νέα projects

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο συστήνει παρατηρητήριο για τη ναυτική απασχόληση

Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Mπορούμε να δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας στον Κηφισό»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ