Για μια ακόμη φορά βγήκαν σήμερα στο σφυρί οι τρεις μεζονέτες της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στη Ν. Ερυθραία.

Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο έχει βγει κι άλλες φορές σε πλειστηριασμό, αρχικά τον Μάιο του 2021 και μετά τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς ωστόσο να προσελκύσει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στη θέση «Mορτερό» της N. Eρυθραίας, που επί χρόνια ήθελε να αξιοποιήσει ο Μπάμπης Βωβός.

Κατά το παρελθόν μάλιστα έδωσε σκληρή μάχη να το ξεμπλέξει από τις κατασχέσεις του IKA, αφού χρειάστηκε έξι χρόνια και κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ. Η βροντώδης πτώση της εταιρείας του ωστόσο οδήγησε και αυτό, όπως και δεκάδες άλλα ακίνητα της «Βωβός» στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι τρεις οριζόντιες βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση (στο 50%-55% της κατασκευής) και βγαίνουν στο σφυρί μαζί με 6 θέσεις πάρκινγκ και με επισπεύδουσα την Cepal Hellas για λογαριασμό της Galaxy IV Funding Designated Activity Company.

Οι τιμές και τι περιλαμβάνουν

Oι μεζονέτες αναπτύσσονται σε οικόπεδο 7,4 στρεμμάτων και έχουν εμβαδόν από 226 τ.μ. έως 257 τ.μ. Αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο με τις αποκλειστικές χρήσεις τους και με κοινόχρηστη εξωτερική πισίνα, ωστόσο στην έκθεση κατάσχεσης περιγράφεται ότι βρίσκονται σε «μορφή εγκατάλειψης».

Οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί σε 264.000 ευρώ, 272.000 ευρώ και 290.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 826.000 ευρώ.

Η κατάσχεσή τους έγινε για ποσό 100.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης ύψους 3.046.845,12 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης.
Σημειώνεται ότι το ημιτελές συγκρότημα περιλαμβανόταν στο πακέτο της λύσης που εξεταζόταν προ εξαετίας, το 2016, μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και μεγάλων funds, όπως το KKR, με στόχο την εξαγορά των ακινήτων της «Μπάμπης Βωβός», στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης των οφειλών της εταιρείας συνολικού ύψους 272,2 εκατ. ευρώ.

Κεντρικό στοιχείο του σχεδίου εξυγίανσης ήταν το ακίνητο του Βοτανικού το οποίο εισφέρθηκε σε νέα εταιρεία αντί συνολικής αξίας 120 εκατ. ευρώ, προς εξόφληση της Alpha Bank, καθώς και τμήματος οφειλής από σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου. Για αυτό το δάνειο διαγράφηκε ποσό ύψους 27,4 εκατ. ευρώ, ενώ 8,8 εκατ. ευρώ θα εξοφλούνταν από το ισόποσο τίμημα της πώλησης των ακινήτων στη Νέα Ερυθραία, τα οποία θα αγοράζονταν από την Alpha Bank ή από εταιρεία που η τελευταία θα υποδείκνυε. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προέβλεπε και την εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο -εφορία και ταμεία- ύψους 18 εκατ. ευρώ περίπου.

Μετά από πολλές ανατροπές, μέχρι τώρα αυτό το συγκρότημα με τις τρεις μεζονέτες δεν έχει βρει τον νέο ιδιοκτήτη του.

Τελικά, όμως, στον πλειστηριασμό που έγινε νωρίτερα σήμερα άλλαξε χέρια μόνο η μία από τις τρεις ιδιοκτησίες και συγκεκριμένα η ακριβότερη που βγήκε με τιμή εκκίνησης 290.000 ευρώ και κατακυρώθηκε ένα ευρώ παραπάνω στις 290.001 ευρώ…

Διαβάστε ακόμη

Διπλή Ανάπλαση: Έτσι θα υλοποιηθεί το φιλόδοξο project – Μεταμορφώνονται Βοτανικός και Λ. Αλεξάνδρας (pics)

Δημήτρης Σαράντης (Ελληνικά Γαλακτοκομεία): Πώς θα γίνει το comeback της ΑΓΝΟ

Η ΔΕΗ και ο Μακρόν, ο Άδωνις και η Νίκη, το «επιπλωμένο» της ΣΕΛΜΑΝ και η… τράπεζα του ΟΤΕ