Η εμβληματική Ferrari F40 είναι από τα αυτοκίνητα που πέρασαν στην αιωνιότητα καθώς αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που πέρασαν ποτέ την πόρτα του Μαρανέλο. Το μυθικό supercar κατασκευάστηκε το 1987 και ήταν εξοπλισμένο με έναν V8 κινητήρα 2,9 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο απέδιδε 470 ίππους και 577 Nm ροπής και πετύχαινε τελική ταχύτητα μεγαλύτερη από 320 χλμ./ώρα.

Το εντυπωσιακό για την εποχή του αυτοκίνητο της Ferrari έγινε το όνειρο πολλών και αγαπήθηκε ακόμα και από οδηγούς αγώνων. Ένα από τα μοντέλα που βγήκαν από το εργοστάσιο το 1989 πέρασε στα χέρια του μεγάλου πρωταθλητή Formula 1, Αλέν Πρoστ. Ο Γάλλος, 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μόλις είχε μετακομίσει στη Ferrari F1 και τον Φεβρουάριο του 1990 παρέλαβε τη δική του F40.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όμως και η πλήρης αφοσίωση του Πρoστ στους αγώνες δεν του επέτρεψαν να ευχαριστηθεί το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να το πουλήσει πολύ γρήγορα. Ο τυχερός αγοραστής της F40 μόλις αντιλήφθηκε ότι η Ferrari ανήκει στον Πρoστ, τον έβαλε να υπογράψει στην οροφή – κάτι που μέχρι και σήμερα παραμένει ορατό.

Η σπάνια F40 πέρασε από πολλά χέρια τα επόμενα χρόνια φτάνοντας μέχρι και την Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ενώ το τελευταίο του «σπίτι» ήταν το 2016 όταν δέχτηκε τη φροντίδα του Ferrari Classiche και πήρε το πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Η Ferrari που κάποτε ανήκε στον Πρoστ πλέον βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s και οι πιο αισιόδοξοι αναφέρουν ότι η τιμή της μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ελληνίδες σχεδιάστριες στη βασιλική στέψη (pics)

Γιατί όλο και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν δουλειές και καριέρα στο Ντουμπάι (pics)

«Οδικός χάρτης» για καταθέτες: Προθεσμιακές και αμοιβαία για μεγαλύτερες αποδόσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ