Μπορεί ο Γεράσιμος Αγούδημος να έφυγε από τη ζωή πριν τέσσερα και πλέον χρόνια, ωστόσο η οικογένεια του εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η σύζυγος και οι κόρες του έχουν χάσει αρκετά περιουσιακά στοιχεία, -από ακίνητα μέχρι…αυτοκίνητα-, όπως για παράδειγμα πολυώροφο κτίριο στον πιο κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας και πρόσφατα ιδιοκτησίες τους σε ακίνητο επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος στο Καλαμάκι.

Την ίδια τύχη είχαν και ο αδελφός του Δημήτρης καθώς και ο ανιψιός του Αλέξανδρος που και αυτοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό σφυρί για οικόπεδά τους στο Κορωπί.

Η μεζονέτα στη Βουλιαγμένη

Στο στόχαστρο έχει τεθεί τώρα ιδιοκτησία της Θάλειας Αγούδημου, κόρης του «καπετάν Μάκη» και της Ανθής-Μαρίνας, και συγκεκριμένα μια πολυτελής μεζονέτα στη Βουλιαγμένη.

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Αλ. Παναγούλη στην περιοχή που αναπτύσσεται στα ανατολικά της κεντρικής Λεωφόρου Κ. Καραμανλή και είναι γνωστή ως «Συνοικισμός Εμπορίου». Η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει, κατά την έκθεση εκτίμησης, μέση πυκνότητα δόμησης και πολύ καλή ρυμοτομία, ενώ εντοπίζονται κυρίως κτίρια κατοικίας 2-3 ορόφων.

Το οικόπεδο στο οποίο έχει ανεγερθεί η εν λόγω πολυκατοικία βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Βουλιαγμένης και είναι επιφάνειας 2.852,20 τ.μ.

Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί πολυώροφο κτίριο κατοικίας αποτελούμενο από οκτώ στάθμες (Β’ υπόγειο, Α’ υπόγειο, ισόγειο και πέντε ορόφους).

Το κτίριο κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1986-1988 και έχει προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό στις 8 Σεπτεμβρίου, μια κατοικία τύπου μεζονέτας, τρείς θέσεις στάθμευσης (12 τ.μ., 13 τ.μ. και 16 τ.μ.) και μια αποθήκη (10 τ.μ.).

Η μεζονέτα αναπτύσσεται σε δύο στάθμες. Το τμήμα του Δ’ ορόφου καταλαμβάνει επιφάνεια 238 τ.μ. και αποτελείται από σαλόνι, κουζίνα, βεστιάριο, λουτρό και ημιυπαίθριους χώρους. Διαθέτει εξώστες στην πρόσοψη προς τους τρεις δρόμους και προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Το τμήμα του Ε’ ορόφου καταλαμβάνει επιφάνεια 250 τ.μ. και περιλαμβάνει δυο κοιτώνες, δυο βεστιάρια και δυο λουτρά. Έχει εξώστες στην πρόσοψη προς τους τρεις δρόμους και προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.

Ο σκελετός του ακινήτου περιλαμβάνει στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, ενώ η εξωτερική εικόνα του κτιρίου χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τη μεζονέτα έχει οριστεί στα 1.747.000 ευρώ, ενώ για τις θέσεις στάθμευσης και την αποθήκη οι τιμές εκκίνησης κυμαίνονται από 4.000-8.500 ευρώ. Έτσι η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 1.775.500 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η κατάσχεση έγινε για 450.000 ευρώ, που είναι μέρος συνολικής οφειλής ύψους 3.056.405,31 ευρώ. Όσον αφορά τα βάρη υπάρχει προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, από τις 17/2//2017, για ποσό 1.500.000 ευρώ και υποθήκη υπέρ της Α’ Δ.Ο.Υ. Πειραιά, από τις 6/11/2019, για ποσό 66.397,19 ευρώ.

Το πέμπτο σφυρί για Ρέμο-Πηλαδάκη

Ακόμη, για τις 23 Σεπτεμβρίου προγραμματίστηκε ο πέμπτος κατά σειρά πλειστηριασμός για την έκταση των Αντώνη Ρέμου και Κώστα Πηλαδάκη στο Κορωπί.

Ο πρώτος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή εκκίνησης 792.000 ευρώ, είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου 2022, ο δεύτερος έγινε στις 9 Μαρτίου και ο τρίτος στις 15 Ιουνίου, αλλά όλοι κατέληξαν άγονοι. Στη συνέχεια, στις 20 Ιουλίου έγινε μια ακόμη προσπάθεια με την τιμή εκκίνησης να έχει μειωθεί κατά 20%, στις 633.600 ευρώ.

Δεδομένου ότι και αυτή απέβη άκαρπη, ο νέος πλειστηριασμός γίνεται με περαιτέρω έκπτωση στην τιμή εκκίνησης «ίση προς το 65% της αρχικώς ορισθείσας», όπως αναφέρεται, δηλαδή στις 514.800 ευρώ.

Πρόκειται για το 30% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας αδόμητου αγροτεμαχίου 22,4 στρεμμάτων της εταιρείας “R.& P. Real Estate Investments”.

Το οικόπεδο που βρίσκεται στο Δήμο Κρωπίας Αττικής, στη θέση «ΤΖΙΜΑ ΠΡΟΦΑΡΤΑ ΜΑΝΤΡΑ ΤΣΕΒΑΛ» επί της οδού Ηφαίστου, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου και εντός βιομηχανικής ζώνης και δεν είναι υπόχρεο εισφοράς σε γη και χρήμα.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, κατά το παρελθόν είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης για ανέγερση τριώροφου κτιρίου η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Το οικόπεδο, το οποίο είναι επικλινές σε διάφορα σημεία του και έχει διάσπαρτα δέντρα (αγριελιές, θάμνοι, ελιές κ.α.), αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2008 και βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, από τις 7 Ιουλίου 2009. Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 14 Ιουνίου 2021 για 200.000 ευρώ που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η αγοραία αξία του όλου αγροτεμαχίου υπολογίστηκε στα 2.933.000 ευρώ και για το 30% στις 792.000 ευρώ, που ήταν και η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς.

Η εταιρεία “R.& P. Real Estate Investments” (Ρ.&Π. Επενδύσεις Ακινήτων Α.Ε.), η επωνυμία της οποίας προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των μετόχων της, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2005, εδρεύει στη Γλυφάδα και διοικείται από τριμελές Δ.Σ., με Πρόεδρο τον Αντώνη Πασχαλίδη (όπως είναι το πραγματικό επώνυμο του Αντώνη Ρέμου) και Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής και ο επιχειρηματίας συνδέονται με στενή φιλία ενώ είναι και κουμπάροι.

Διαβάστε ακόμη

Υποσχέσεις για φθηνή ενέργεια και επιχειρηματικά mega deals 

Τα καλτσούνια του MBS, οι… ματιές της CVC, η (άντε πάλι) αύξηση της Attica και το… μαντήλι του Σωκράτη 

Ενέργεια: Ευρώπη και Ελλάδα σε «καύσωνα» υψηλών τιμών (διάγραμμα)