Τhe Ilisian. Με έμπνευση από την περιοχή και τις προσόψεις του κτιρίου φιλοτεχνημένες από τον σπουδαίο Γιάννη Μόραλη αυτό είναι το όνομα του νέου πολυδιάστατου προορισμού της Αθήνας στο πρώην Hilton που θα περιλαμβάνει φιλοξενία, κατοικία, εστιατόρια, χώρους άθλησης και ευεξίας.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν πριν από λίγο παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: «Δε συμβαίνει συχνά η αναγέννηση ενός κτιρίου να γίνεται σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής και τολμώ να πω ολόκληρης πόλης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για ένα νέο τοπόσημο και μία γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

«Ο νέος προορισμός φιλοδοξεί να είναι ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης, να αποτελέσει έναν ζωντανό και κοσμοπολίτικο προορισμό που δε θα είναι μόνο αθηναϊκός, έναν προορισμό που θα είναι από τα Ιλίσια για τα Ιλίσια», δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της  ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε., βασικού μετόχου της Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτριας του εμβληματικού ακινήτου στη λ. Βασιλίσσης Σοφίας.

O νέος προορισμός που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025, μετά από μία επένδυση 340 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο «Conrad», 5 αστέρων ένα από τα κορυφαία brankd του ομίλου Hilton,  θα διαθέτει δωμάτια και σουίτες με θέα στην Αθήνα και την Ακρόπολη, παράλληλα με τις ιδιωτικές, πολυτελείς «επώνυμες» κατοικίες κάτω από τα brands του ομίλου «Conrad’» και «Waldorf Astoria’». Το ακίνητο θα περιλαμβάνει μία σύγχρονη λέσχη (club) μελών, πολλαπλές επιλογές γαστρονομικών και ψυχαγωγικών χώρων, μοναδικά καταστήματα και εμπειρίες αναψυχής και ευεξίας.

Σύμφωνα με μελέτη για τον οικονομικό αντίκτυπο της επένδυσης από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η συνολική θετική επίδραση από τη λειτουργία του νέου προορισμού στην ελληνική οικονομία έως και την πρώτη πενταετή λειτουργία του, υπολογίζεται σε πάνω από 1,25 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Επιβολή συνεισφοράς αλληλεγγύης 33% στα διυλιστήρια – Μονιμοποιείται ο μειωμένος ΦΠΑ σε ταξί, καφέ take away και delivery

Κομισιόν: Πρόοδος αλλά και προκλήσεις για τράπεζες και servicers – Τα εύθραυστα κέρδη και οι κυρώσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιες διορθώσεις εξετάζονται στο φορολογικό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ