Η επιστροφή του «Πιτ “Maverick” Μίτσελ» στη μεγάλη οθόνη αδιαμφισβήτητα είναι από τις σημαντικότερες ειδήσεις των τελευταίων μηνών. Και αυτό διότι η ταινία «Top Gun: Maverick» σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Μάλιστα, όσο περνούν οι μέρες δίνονται στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες γύρω από την παραγωγή της ταινίας.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ νοίκιαζε στην Paramount κάποια από τα αεροσκάφη της έτσι ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι σκηνές αερομαχίας. Στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές υπήρχε ρητή εντολή με αποδέκτη τον Τομ Κρουζ η οποία έλεγε ότι δεν θα πείραζε τις ρυθμίσεις στο κόπκιτ του αεροσκάφους που θα πετούσε. Την ίδια ώρα το ποσό της ενοικίασης των F/A-18 Super Hornets ανά ώρα προκαλεί ίλιγγο, μιας και έφτασε τα 11.374 δολάρια.

Από την πλευρά του ο Τομ Κρουζ πρότεινε πως όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας πρέπει να πετάξουν με ένα τέτοιο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε από την Boeing Co. έτσι ώστε να καταλάβουν τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι πραγματικοί πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών.

Ο «Maverick» που ως γνωστόν πραγματοποιεί ο ίδιος τις σκηνές δράσης στις ταινίες του, κάθισε στο κόπκιτ του F-18 πιλοτάροντάς το έχοντας τις ευλογίες του αμερικανικού Πενταγώνου το οποίο ωστόσο είχε τον απόλυτο έλεγχο. Από την άλλη πλευρά οι ηθοποιοί οδήγησαν πίσω από πιλότους F/A-18 αφού όμως πρώτα ολοκλήρωσαν την απαιτούμενη εκπαίδευση για το πώς να εκτιναχθούν από το αεροπλάνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πώς να επιβιώσουν στη θάλασσα.

Παράλληλα ο αξιωματούχος του Πενταγώνου Γκλεν Ρόμπερτς δήλωσε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έδωσε την άδεια στην Paramount να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη, αεροπλανοφόρα και στρατιωτικές βάσεις αν και οι πραγματικοί πιλότοι του Top Gun δεν έχουν καμία σχέση με όσα παρουσιάζονται στην ταινία.

Πρόκειται για ανθρώπους που παρακολουθούν πολύωρα μαθήματα και συμμετέχουν σε σκληρές εκπαιδευτικές πτήσεις που πραγματοποιούνται στο Naval Air Station Fallon, στη Νεβάδα, όπου εκεί βρίσκεται η πραγματική σχολή «Top Gun».

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema