search icon

business stories

Ultra Fast Broadband: ΟΤΕ και Grid Telecom – ΤΕΡΝΑ προσωρινοί ανάδοχοι στο έργο των €870 εκατ.

Θα κατασκευαστούν περισσότερες από 750 χιλιάδες συνδέσεις με ταχύτητα σύνδεσης τουλάχιστον 100 Μbps και δυνατότητα αναβάθμισης έως 1Gbps

Προσωρινοί ανάδοχοι για το έργο ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ (870 εκατ. ευρώ με το ΦΠΑ) που αφορά στο ευρυζωνικό δίκτυο Ultra fast Broadband αναδείχθηκαν ο Όμιλος ΟΤΕ και η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ ΕνεργειακήGrid Telecom.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα κατασκευαστούν περισσότερες από 750 χιλιάδες συνδέσεις με ταχύτητα σύνδεσης τουλάχιστον 100 Μbps και δυνατότητα αναβάθμισης έως 1Gbps.

Το έργο που έχει εξασφαλίσει περίπου 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και θεωρείται ένα από τα πολύ μεγάλα για τα ελληνικά telecoms αναμένεται να αυξήσει τη μέση ταχύτητα σύνδεσης για το 20% των νοικοκυριών της χώρας, ακόμη και σε αραιοκατοικημένες περιοχές ή περιοχές που δεν διαθέτουν εμπορικό ενδιαφέρουν για τους παρόχους, στοχεύοντας στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της «Κοινωνίας των Gigabit».

Οι τελικές υπογραφές αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς και το έργο να ξεκινήσει να υλοποιείται στο β’ εξάμηνο του 2022.

Με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού οι δύο ανάδοχοι θα μοιραστούν τα 7 διαφορετικά τμήματα του έργου (LOTs), προϋπολογισμού περίπου 100 εκατ. ευρώ έκαστο. Ειδικότερα, στον ΟΤΕ αντιστοιχούν 3 ζώνες  που αφορούν σε 31 περιοχές της χώρας, ενώ στην κοινοπραξία Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή αντιστοιχούν 4 LOTs που αφορούν 39 περιοχές.

Διαβάστε ακόμα:

Αγγελική Οικονόμου: Η νέα εποχή στη ΝΙΚΑΣ ξεκινά και με ανατιμήσεις

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Πώς βρήκε χρυσάφι… στο Διάστημα

Τα παιδιά… σφύριξαν, η Βρεττού πάει Lamda, o OTE πετάει (λέτε;) o Venos και η Vista

Exit mobile version