Όπως δήλωσαν οι διευθυντές της εταιρείας στο προσωπικό τη Δευτέρα, το σχέδιο του ομίλου Volkswagen για εξοικονόμηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει και μειώσεις προσωπικού, την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής της μάρκας Volkswagen, Thomas Schaefer, προειδοποίησε ότι το υψηλό κόστος και η χαμηλή παραγωγικότητα καθιστούν τα αυτοκίνητά της μη ανταγωνιστικά.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων με το συμβούλιο εργαζομένων της σχετικά με ένα σχέδιο μείωσης του κόστους παραγωγής, που θα είναι το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια, σε επίπεδο ομίλου, για την ενίσχυση της συνολικής απόδοσης κατά το πολύ κρίσιμο στάδιο της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

«Οι περίπλοκες προϋπάρχουσες δομές και διαδικασίες, καθώς και το υψηλό κόστος παραγωγής μας καθιστούν πλέον μη ανταγωνιστικούς ως μάρκα Volkswagen», δήλωσε ο Schaefer σε συνάντηση του προσωπικού στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Wolfsburg, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα intranet της εταιρείας την οποία δημοσίευσε το Reuters.

Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδίαζε να εκμεταλλευτεί τη «δημογραφική καμπύλη» για να μειώσει το εργατικό δυναμικό της, έχοντας δεσμευτεί ότι δεν θα προβεί σε απολύσεις μέχρι το 2029. Πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου ανθρώπινου δυναμικού, Gunnar Kilian, δήλωσε ότι θα γίνει μέσω συμφωνιών για μερική ή πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο Killian, το μεγαλύτερο μέρος του στόχου εξοικονόμησης 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επιτευχθεί μέσω μέτρων διαφορετικών από τη μείωση του προσωπικού, με τις πλήρεις λεπτομέρειες να καθορίζονται μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Killian, «Πρέπει επιτέλους να είμαστε γενναίοι και αρκετά ειλικρινείς για να πετάξουμε στη θάλασσα δομές της εταιρείας που αναπαράγονται αντιγράφοντας η μία την άλλη  ή είναι απλώς έρμα που δεν χρειαζόμαστε για καλά αποτελέσματα».

Διαβάστε ακόμη: 

ΟΟΣΑ: Χαμηλώνει τον πήχη της ανάπτυξης στην Ελλάδα στο 2% το 2024 (πίνακας) 

Ρόδος: Ψήφος εμπιστοσύνης στον τουρισμό παρά τις πυρκαγιές 

Wood: Ευνοϊκό το κλίμα στην Ελλάδα – Οι εκτιμήσεις για την οικονομία 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ