Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις – Ποια μέτρα προτείνουν οι ειδικοί (vid)

  • newsroom


Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις σύμφωνα και με διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι μαθητικές και οι στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, με τη μάσκα προστασίας να είναι υποχρεωτική για όλους.

Οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, δεδομένου μάλιστα του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τις μαθητικές παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου με αφορμή φημολογία ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Το ΥΠΕΣ με την ανακοίνωση του αφενός διευκρινίζει ότι όλες οι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και αφετέρου ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Διαβάστε ακόμη: 

Σταϊκούρας: Πώς θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια κάτω από το 10% μέσα στο 2022 

Oι big tech θέλουν να γίνουν «πράσινες»- Δείτε τις νέες εγκαταστάσεις της Google στη Σίλικον Βάλεϊ 

Σύνοδος Κορυφής: Έξι προειδοποιητικές βολές προς Τουρκία – Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκοί πόροι για έργα στα σύνορα