Ελλάδα

Αλλαγή ώρας 2021: Τι ισχύει φέτος

  • newsroom


Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου έβαλε τέλος στο θολό τοπίο για το εάν αλλάζει η ώρα - Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή της ώρας για φέτος, καθώς το μέτρο της θερινής ώρας λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ξεκαθάρισε την ομιχλώδη κατάσταση που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..».

Η σύγχυση για την αλλαγή ώρας προέρχεται από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να δοθεί τέλος στην αλλαγή της ώρας την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021, δηλαδή φέτος στις 31 Οκτώβρη.

Ωστόσο, η πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και καθώς αυτό δεν έχει γίνει, ισχύει το προηγούμενο καθεστώς.

Διαβάστε ακόμα:

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Πιστώνονται 9,2 εκατ. ευρώ για τα «κουρεμένα» ενοίκια Ιανουαρίου – Ιουνίου

Νέα έκρηξη στην τιμή του ρεύματος: Στα €253 η μέση τιμή της μεγαβατώρας

Σύνοδος COP26: «Δεύτερες σκέψεις» στη σκιά της ενεργειακής κρίσης