Ελλάδα

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις 6 Μαΐου

  • newsroom


«Χειρόφρενο» για Μετρό, τρόλεϊ και τραμ - Κανονικά τα λεωφορεία

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν στις 6 Μαΐου και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2 και 3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Έτσι, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ έχουν εξαγγείλει απεργία στις 6 Μαΐου για την Εργατική Πρωτομαγιά.  Ωστόσο, κανονικά αναμένται να κινηθούν τα λεωφορεία.

«Όχι» στην καταστρατήγηση του 8ωρου με αφορμή τον κορωνοϊό

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Διαβάστε ακόμη:

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει φέτος και τι θα ισχύσει για τον ΕΝΦΙΑ – Πότε ανοίγει το Taxisnet (vid)

Έρχεται θερμό καλοκαίρι στο Χρηματιστήριο

Επίσημο: Τότε σταματά η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις – Πότε θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα

Απόρρητο Απόρρητο