Ελλάδα

Ανεστάλη η απεργία στα πλοία: Αναχωρούν κανονικά μετά από πολύωρη ταλαιπωρία(Vid)

  • newsroom


Ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη, οι ναυτεργάτες δεν άφηναν τα πλοία να φύγουν - Oι ταξιδιώτες δεν είχαν ενημερωθεί ότι δεν θα ταξιδέψουν - Πλακιωτάκης: Λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με αρκετό κόσμο να περιμένει την αναχώρησή του εγκλωβισμένος, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης ναυτικών.

Με δηλώσεις του νωρίτερα ο πρέεδρος της ΠΕΝΕΝ, Α. Νταλακογιώργος, ανέφερε θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να βρεθεί λύση.

Τελικά αποφασίτσηκε η λύση της απεργίας και η αναχώρηση των πλοίων στις 9 το πρωί μετά από πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Ετσι, στις 9 το πρωί θα δοθει το σήμα της αναχώρησης για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού προχώρησε σε μετατροπή της 24ωρης απεργίας σε στάση εργασίας έως τις 9 το πρωί, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στα βίντεο και στις φωτογραφίες φαίνονται οι συγκεντρωμένοι επιβάτες που βρίσκονται έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star Delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξο. Το πλοίο ετοιμάζεται αυτή την ώρα να αναχωρήσει μετά την αναστολή της απεργίας. 

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.

Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν:

«Συμμετέχουμε στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 10 Ιούνη από 00:01 έως 24:00.

Καταγγέλλουμε τη προκλητική μέθοδο τρομοκράτησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των ναυτεργατικών σωματείων που είχαν εξαγγείλει απεργία στις 3 Ιούνη. Αυτές τις προκλήσεις των εφοπλιστών οι ναυτεργάτες τις έχουν ακυρώσει με τον αγώνα τους στους καταπέλτες των πλοίων και με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα, η τρομοκρατία δεν θα περάσει», αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 έως τις 24:00 της 10ης Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στις 10:00».

Διαβάστε ακόμη:

Πλακιωτάκης – Δ.Ν.Ε: Στο τραπέζι όλα τα προβλήματα των εταιρειών – κολοσσών σε Πειραιά – Θεσσαλονίκη

Απίστευτος λογαριασμός: Θα πληρώνουμε έναν με δυο φόρους -κάθε μήνα- μέχρι τέλος του 2022

Μπαράζ αδειών και κινήσεων στην αποθήκευση ενέργειας