Ελλάδα

Στους δρόμους τα συνδικάτα για το πολυνομοσχέδιο

  • Μαίρη Λαμπαδίτη


Νέα «κόλαση» για τους Αθηναίους- Ακινητοποιημένα μετρό, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, ηλεκτρικός - Προβλήματα και στις πτήσεις - Στις 12 το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, στις 6 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Nέα ταλαιπωρία βιώνουν σήμερα οι Αθηναίοι που δεινοπάθησαν  την Παρασκευή από το μποτιλιάρισμα και τους κλειστούς δρόμους.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μεταφοράς και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετέτρεψαν ξανά σε «κόλαση» το κέντρο της Αθήνας.  

Τα συνδικάτα που αντιδρούν στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και κυρίως στη διάταξη που περιορίζει το απεργιακό δικαίωμα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις το απόγευμα, την ώρα που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο.

Κανονικά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας 12μμ-3μμ με αποτέλεσμα οι πτήσεις να αναβληθούν η να τροποποιηθούν.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημοσίου και στα δημόσια νοσοκομία έχουν εξαγγείλει στάση  εργασίας από τις 12μμ έως τη λήξη της βάρδιας.

Από τις 9 έως τις 11 το πρωί στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι δικαστικοί λειτουργοί.

Η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που πραγματοποιεί καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.μμ

Η ΓΣΕΕ που έχει αποστείλει  υπόμνημα στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου  στο οποίο αναλύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη Δευτέρα στις 6μμ.

Την ίδια ώρα πραγματοποιεί συγκέντρωση και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας»