Στην αποβολή της εταιρείας Folli Follie από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής κατέληξε με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη για το εν λόγω οικονομικό σκάνδαλο με βασικούς κατηγορούμενους τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, καθώς και επτά ακόμη πρόσωπα. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία Folli Follie δεν θα συμμετάσχει στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Το σκεπτικό των δικαστών πίσω από την αποβολή της εταιρείας παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, με την απόφαση αυτή της έδρας, έγινε δεκτή ένσταση που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροι της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει υποστεί ζημία από τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και από τη χειραγώγηση της μετοχής της.

Αντίθετα, όπως είχε ειπωθεί από την πλευρά της υπεράσπισης, τα κέρδη από την μεγάλη οικονομική απάτη, όπως αυτή αποτυπώνεται και στα στοιχεία της δικογραφίας, κατέληξαν ως επί το πλείστον στα ταμεία της ίδιας της εταιρείας.

Πλέον, όμως της Folli Follie το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά την υποβολή σχετικών  ενστάσεων της υπεράσπισης, αποφάσισε και την αποβολή από την πολιτική αγωγή της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, εταιρειών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, του κινέζικου  ομίλου Fosun αλλά και μερίδας μικρομετόχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορούμενων δεν υποβλήθηκε ένσταση αποβολής από την πολιτική αγωγή για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Alpha Bank.

Πάντως παρά την απόφαση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει παρασταθούν να παρασταθούν στη δίκη όλοι όσοι δήλωσαν πολιτική αγωγή εκτός του κινέζικου ομίλου όμιλο Fosun. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν υιοθέτησε στο σύνολό της την εισαγγελική πρόταση. Οι δικαστές επέτρεψαν, όμως, να παραστούν στη δίκη ως πολιτική αγωγή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και κάποιοι επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δικάζονται 10 από τους 13 κατηγορουμένους της υπόθεσης, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σειρά κακουργηματικών πράξεων. Μάλιστα, στο εδώλιο δεν βρίσκεται ο καταζητούμενος Γιάννης Μπεγιέτης, ο οποίος δικάζεται δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

Η δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο της Folli Follie αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με την υποβολή ενστάσεων από την πλευρά των κατηγορουμένων και ενώ πλησιάζει η συμπλήρωση του 18μηνου, του ανώτατου ορίου της προφυλάκισης για τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΟΙΚ: Τριπλάσιος ο πληθωρισμός από πέρυσι – Άμεσα νέα μέτρα

Scope Ratings: Δεν αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία – Σταθερό το rating

Morgan Stanley: Είσοδος Εθνικής και έξοδος της Jumbo από τον MSCI Greece