Στις 8 Φεβρουαρίου του 2022 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες ΣΕΚΠΥ από τις οποίες εκλέχτηκε το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο ΣΕΚΠΥ, είναι Σύνδεσμος μη κερδοσκοπικός, ιδρύθηκε το 1982 με 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον τομέα της άμυνας.

Έχει ως Μέλη του, περισσότερες από 160 Ελληνικές Επιχειρήσεις Άμυνας και Ασφάλειας, Κρατικές και Ιδιωτικές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα όπως παρακάτω:

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής σε δήλωσή του μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ δήλωσε:

«Ο Σύνδεσμος και με το νέο ΔΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες με μοναδικό σκοπό την στήριξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Οι προκλήσεις το επόμενο διάστημα θα είναι μεγάλες για τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου οι οποίες μετά από τα χρόνια της κρίσης είναι πλέον η στιγμή που θα πρέπει να περάσουν σε φάση ουσιαστικής ανάπτυξης.
Με εξωστρέφεια και συνέργειες αλλά κυρίως με απαραίτητη συμβολή στην εξοπλιστική ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να γυρίσουν σελίδα στηρίζοντας ταυτόχρονα την Ελληνική οικονομία, με θέσεις εργασίας αλλά και αξιοποίηση επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού».

Οι Επιχειρήσεις αυτές, διαθέτουν κατάλληλη υποδομή, εμπειρία και γνώσεις, για την κατασκευή αμυντικών προϊόντων αρίστης ποιότητας προηγμένης και σύγχρονης τεχνολογίας.

– Σκοπός του, είναι η υποστήριξη και η προαγωγή των συμφερόντων των Μελών του, η συνεργασία με ομοειδείς Συνδέσμους και Βιομηχανίες άλλων χωρών και η ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ώστε να καλύπτει εγχώριες και διεθνείς ανάγκες και κυρίως να μειώσει το τεράστιο σε βάρος της Ελλάδος εμπορικό ισοζύγιο στα υλικά άμυνας κα ασφάλειας.

Ο ΣΕΚΠΥ είναι σε διαρκή πορεία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται ως Θεσμικός συνομιλητής από τους εμπλεκόμενους στον τομέα των εξοπλισμών, φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τους οποίους, έχει άριστη συνεργασία και οι απόψεις του είναι σεβαστές.