Τον οδικό χάρτη της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε την προηγούμενη Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Χαλάρωση μέτρων: Πιστοποιητικό εμβολιασμού τέλος από 1η Μαΐου – Τι θα γίνει με τις μάσκες

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε κατάργηση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης το διάστημα από 1η Μαΐου έως και 31η Αυγούστου, με το μέτρο να επανεξετάζεται την 1η Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα από την 1η Μαΐου θα σταματήσουν τα self test στα σχολεία και θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων εργαζομένους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη στους τομείς αυτούς τα τεστ θα καταργηθούν στις 31 Αυγούστου.

 

 

Σε ό,τι αφορά στις μάσκες στους κλειστούς χώρους, από τις 1 Ιουνίου, θα γίνουν προαιρετικές και στους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης από 1 Μαΐου έως και το τέλος Αυγούστου, επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών εστίασης και εμπορικών καταστημάτων με πληρότητα 100%.

Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα τόνισε ότι θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα.

Διαβάστε ακόμα:

Μικρά και μεγάλα ακίνητα στο σφυρί από τις παλιές… δόξες του ΧΑ: Θεμελιοδομή, Ράδιο Κορασίδης, ΑΤΛΑΝΤΙΚ, AA Holdings

Η επόμενη μέρα για τις ιχθυοκαλλιέργειες – Τα deals και οι επενδύσεις

Το βαθύ πουγκί της Cosmote, ο αρπαγμένος Φέσσας και ο θυμωμένος Προκοπίου, το ερείπιο της Famar και η αποζημίωση στην Ελλάκτωρ