Πλησιάζει το πρώτο Σαββατοκύριακο όπου οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν το προνόμιο της ελεύθερης μετακίνησης, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Συνεχίζει ωστόσο, να επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης μόνο σε υπαίθριους χώρους και πάντα με καθήμενους πελάτες.

Υπενθυμίζεται, πως μέχρι πριν λίγες ημέρες τα καταστήματα εστίασης έκλειναν στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου μπαρ, καφέ και εστιατόρια μπορούν να λειτουργούν και μετά τη 1:30. Συνεπώς, τα καταστήματα εστίασης μπορούν να κλείνουν ό,τι ώρα θέλουν χωρίς να είναι υποχρεωτικό το κλείσιμο μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι εξακολουθούν να ισχύουν ορισμένα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στον χώρο της εστίασης, όπως απόσταση μεταξύ των τραπεζιών και η απαγόρευση χορού. Ειδικότερα, για τη χρήση των εσωτερικών χώρων, χρήση μπορεί να κάνει μόνο το προσωπικό των καταστημάτων και σε καμία περίπτωση οι πελάτες (με εξαίρεση τη χρήση της τουαλέτας).

Διαβάστε ακόμη:

Πάρτι στις ασφαλιστικές, η ΝΝ αγόρασε τη Metlife, το deal με τους θεσμούς για τις μετοχές των τραπεζών, στην Εθνική (επιτέλους) αποφάσισαν και τα νέα σχέδια του Στέγγου 

Ηρακλής ΙΙ: «Λίφτινγκ» σε 5 σημεία για τον μηχανισμό που θα οδηγήσει τις τράπεζες σε μονοψήφιο δείκτη NPEs 

Juventus: Σε αναζήτηση ρευστότητας έως €400 εκατ. για τη «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου