Ελλάδα

Αθήνα: Ποιος δήμος μειώνει τα τέλη για το 2022

  • newsroom


Ποιοι παράγοντες συντέλεσαν στην απόφαση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για μείωση των δημοτικών τελών

Σε μείωση των δημοτικών τελών για το 2022 θα προχωρήσει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, μετά την πρόταση του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου και τη σχετική απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών συντέλεσε η εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού, όπου η εξοικονόμηση ξεπέρασε το 80% με ετήσιο ενεργειακό όφελος που ανήλθε σε 5,131 εκατομμύρια kWh, αλλά και η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στις δηλώσεις που έγιναν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Έτσι, τα δημοτικά τέλη για το νέο έτος καθορίζονται ως εξής:

  • Για την κοινότητα Παπάγου, οι οικίες 1,65 ευρώ/τμ και οι επαγγελματικές στέγες 5,37 ευρώ/τμ.
  • Για την κοινότητα Χολαργού, οι οικίες 1,40 ευρώ/τμ και οι επαγγελματικές στέγες 3,91 ευρώ/τμ.

Αυτό σημαίνει πως σε σχέση με το 2011, όταν και επήλθε η συνένωση των δύο δήμων, τα δημοτικά τέλη μειώνονται σε ποσοστό που αγγίζει το 30% για την περιοχή του Παπάγου και για την περιοχή του Χολαργού σε ποσοστό που φτάνει το 23% για τις οικίες και το 26% για τις επαγγελματικές στέγες.

Ακόμη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ, θα διατηρηθούν ως έχουν οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οικονομικά αδύνατοι, μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ).

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του ετήσιου εισοδήματος από 21.000 σε 24.000 ευρώ για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις πολύτεκνες οικογένειες και η αύξηση του ποσού της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας για τους οικονομικά αδύνατους.

Διαβάστε ακόμη:

Λύση στα ναυπηγεία της Ελευσίνας με την είσοδο της ιταλικής Fincantieri 

Στο «μυαλό» της Αγγελικής Φράγκου – Οι επόμενες κινήσεις μετά τη δημιουργία της μεγαλύτερης εισηγμένης ναυτιλιακής 

Το «μεγάλο κανόνι» χτύπησε σε Σύρο και Πειραιά – Έρχονται Μύκονος, Αττική και Θεσσαλονίκη