Ελλάδα

Χριστούγεννα 2021: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ στα κέντρα διασκέδασης

  • newsroom


«Οι επόμενες 15 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες για όλη τη χώρα», επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Σαρωτικοί αναμένεται να είναι οι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ, αρχής γενομένης από την Παραμονή Χριστουγέννων, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων που αποσκοπούν στην πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού. Μάλιστα, το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι γενικοί διευθυντές Αστυνομίας, προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες κατευθύνσεις για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και διαρκείς παντού. «Οι επόμενες 15 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες για όλη τη χώρα», επεσήμανε ο υπουργός και τόνισε ότι η Αστυνομία πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών».

«Τις δύο επόμενες εβδομάδες η Ελληνική Αστυνομία έχει διπλή αποστολή: Από τη μία εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας και ασφαλώς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Θέλω να είμαστε παντού και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών» επισήμανε ο Υπουργός. Επέστησε την προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή του μέτρου για τις μάσκες και έδειξε την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούν οι έλεγχοι: «Πιστεύω ότι έχουμε αποκτήσει μία τεράστια εμπειρία και θέλω να ζητήσω να είμαστε ταυτοχρόνως αυστηροί και πολιτισμένοι, ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά. Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί δίκαια και αποτελεσματικά».

Σημειώνεται ότι 10.000 αστυνομικοί είναι ήδη στους δρόμους κάθε μέρα και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών για την εφαρμογή των μέτρων, ωστόσο το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κορυφώνονται οι έλεγχοι, με έμφαση τα κέντρα διασκέδασης.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες, έχουν εντολές να ελέγχουν με κάθε αυστηρότητα, ουσιαστικά και όχι δειγματοληπτικά, τους υπεύθυνους αυτών των επιχειρήσεων, εάν τηρούν τα μέτρα και σε αντίθετη περίπτωση να επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται. Για το λόγο αυτό στις ομάδες ελέγχου θα συμμετέχουν και υπάλληλοι από άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με εντολές που έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι έλεγχοι θα αφορούν τόσο στο αν τηρούνται οι κανόνες για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, όσο και για τη χρήση μάσκας κατά την προέλευση των πελατών στα κέντρα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε το επόμενο τριήμερο να ενταθούν οι έλεγχοι ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης και επέμεινε στην πιστή εφαρμογή και του αντικαπνιστικού νόμου. Επίσης, παρότρυνε την εντατικοποίηση της προσπάθειας για αύξηση των εμβολιασμών στην Αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη:

Ενεργειακή κρίση: Δίχτυ προστασίας και επιδοτήσεων στο ρεύμα για όλο το 2022

Επιστρέφει η απειλή από τα τεκμήρια στα φετινά εισοδήματα

Η Όμικρον φέρνει άμεσα τρία «εορταστικά» μέτρα – Στις 28 Δεκέμβρη οι περιορισμοί για το 2022