Ελλάδα

Διασώσεις αλλοδαπών κοντά στη Σάμο

  • newsroom


Η μια διάσωση έγινε στα βόρεια κι η άλλη στα ανατολικά της Σάμου

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών προέβη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.

Συγκεκριμένα, το πλωτό αυτό μέσο εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Καρλόβασι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών προέβησαν, χθες το βράδυ, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ένα πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επάνω σε αυτήν.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.