Ελλάδα

Δήμος Ιθάκης: Επενδύει πάνω από 600.000 ευρώ στην ηλεκτροκίνηση (vid)

  • newsroom


Ο Δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας μιλάγια τις κινήσεις που έχουν γίνει σχετικά με την ηλεκτροκίνηση στο νησί του

Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους, οι εταιρείες παρουσιάζουν καινούργια μοντέλα, οι υποδομές γίνονται καλύτερες ενώ τόσο οι ιδιώτες όσο και το ίδιο το Κράτος επενδύουν για να μπορούν να ικανοποιήσουν τους χρήστες.

Ακόμα και μικρές περιοχές με λίγους κατοίκους ακολουθούν την τάση της εποχής, όπως για παράδειγμα η Ιθάκη που αριθμεί λίγο πάνω από 3.000 μόνιμους κατοίκους.

Όπως θα δείτε και θα ακούσετε στην κάμερα του Newsauto τον Δήμαρχο της Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, ο Δήμος της Ιθάκης δεν μένει πίσω στα γεγονότα, αλλά σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση.

Ήδη έχει κατατεθεί πρόταση (που αφορά σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών) ύψους 580.000 ευρώ προκειμένου το νησί να εφοδιαστεί με ηλεκτρικά οχήματα και κυρίως οχήματα που αφορά στον τομέα της καθαριότητας. Επιπλέον και μέσω του «πράσινου ταμείου» έχει γίνει μελέτη (αξίας 30.000 ευρώ) για τοποθέτηση τεσσάρων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών στο νησί.

Αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις που θα δούμε να γίνονται πράξη στην Ιθάκη τους επόμενους μήνες καθώς όσο αυξάνονται οι ανάγκες τόσο θα γίνονται και περισσότερες επενδύσεις.

Όπως θα ακούσετε και τον Δήμαρχο να λέει χαρακτηριστικά, πολύ σύντομα οι μετακινήσεις και για τον ίδιο θα γίνονται με ηλεκτρικό όχημα…

 

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto