Ελλάδα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για εύρεση εργασίας

  • newsroom


Θα αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη Ιανουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δήμου

Από τα τέλη Ιανουαρίου θα αρχίσει να λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα που ετοιμάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την εύρεση εργασίας, με στόχο να βοηθήσει να βρουν εργασία όσους αναζητούν χωρίς να βρίσκουν, και λόγω των συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Την είδηση έκανε γνωστή ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου, Μιχαήλ Κούπκας, στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης με θέμα «Οι εργασιακές σχέσεις την περίοδο της πανδημίας και οι νέες αλλαγές του Ν. 4670/2020 στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα», που διοργανώθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης, μέσω του Γραφείου Εργασίας της διεύθυνσης εξυπηρέτησης επιχειρηματία και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

«Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας, καθώς και θέματα όπως οι όροι σύνδεσης και ο τρόπος λειτουργίας της, θα είναι σε πλήρη λειτουργία τέλος του τρέχοντος μηνός», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προσθέτοντας ότι «θα είναι πολύ φιλική στον χρήστη και πως η είσοδος θα γίνεται μέσα από τον ιστότοπο του δήμου Θεσσαλονίκης».

Για τις εργασιακές σχέσεις κατά την περίοδο της πανδημίας, ο Μ. Κούπκας επισήμανε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ καταγράφεται έντονη η ανάγκη «να διατυπωθούν απορίες και προβληματισμοί και να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στην αγορά εργασίας, ιδίως για τη μετά κορωνοϊό εποχή».

Δηλώνοντας ικανοποιημένος σχετικά με το πώς λειτούργησε και λειτουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της πανδημίας, ως εργοδότης 4.000 και πλέον εργαζομένων, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «οι νομοθετικές ρυθμίσεις έδωσαν μια σαφή κατεύθυνση για την αγορά εργασίας, μένει όμως να πέσει περισσότερο φως σε κάποια σημεία που δεν έχουν διευκρινιστεί και αποσαφηνιστεί».

Διαβάστε ακόμη

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ολοκληρώνεται η διαδικασία των αιτήσεων – Πότε αρχίζουν οι πληρωμές

Ναυπηγεία Σύρου: Ποδαρικό με 10 πλοία να εξυπηρετούνται ταυτοχρόνως

Θεοδωρίδου – κορωνοϊός: Ελάχιστες οι παρενέργειες από το εμβόλιο στην Ελλάδα

 

Απόρρητο Απόρρητο