Ελλάδα

Δημόσια νοσοκομεία: Πότε έχει προγραμματιστεί πανελλαδική στάση εργασίας

  • newsroom


Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση και στάση εργασίας 7 πμ.-12 το μεσημέρι και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Για την Τετάρτη 23/06/2021 ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ νέα κινητοποίηση με πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση και στάση εργασίας 7 πμ.-12 το μεσημέρι και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) 9 πμ. από όπου θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Αναφέροντας ότι 27 υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ακόμη δεν χαρακτηρίστηκε ο θάνατός τους ως εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση. Η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα παραπέμπεται στις καλένδες. Παρότι η αρμόδια Επιτροπή που συστήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τελείωσε το έργο της, εισηγήθηκε την ένταξή μας, ο αρμόδιος Υπουργός είπε ότι η νόσος του κορoνοϊού είναι προσωρινή. Παραλείποντας να μας πει ότι λοιμώδη νοσήματα υπήρξαν και θα υπάρχουν και μετά τον κορoνοϊό στα Νοσοκομεία. Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι του ίδιου επαγγέλματος να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο (οι προερχόμενη από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με όσους προέρχονται από το Δημόσιο)».

Η ΑΔΕΔΥ

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρει ότι: «στηρίζει την Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία πραγματοποιείται την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, καθώς και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), ώρα 9:00πμ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» σε αυτήν, με αιτήματα:

-Ισχυρή δημόσια Υγεία
-Απόσυρση αντεργατικού νόμου
-Ένταξη στα ΒΑΕ
-Αύξηση μισθών
-Μονιμοποίηση συμβασιούχων
-Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα
Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Υγείας».

Διαβάστε ακόμα

JP Morgan: Χαμηλώνει τη σύσταση σε «ουδέτερη» για τα ελληνικά ομόλογα

Μεσοπρόθεσμο 2021-2025: Πλεονάσματα από το 2023 με ανάπτυξη χωρίς νέα λιτότητα

Ελλάκτωρ: Αποκλείστηκε η Greenhill από τη Γενική Συνέλευση – Eμπλοκή ξανά με τα δικαιώματα της