Ελλάδα

Δημοσκόπηση MRB: Στο 80% η επιδοκιμασία των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

  • newsroom


Ποιοι υπουργοί προηγούνται στα θετικά σχόλια, πως κρίνεται η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και που θα πάει το 35% μετά την κρίση

Το 80% προσεγγίζουν οι θετικές γνώμες των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα του κορωνοϊού σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Συγκεκριμένα, «σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά» αξιολογούν τους χειρισμούς και τη στάση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το 79,9%.

Από τους υπουργούς της κυβέρνησης πρώτος στα θετικά σχόλια είναι ο Βασίλης Κικίλιας με ποσοστό 71,7% , ακολουθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 67,7%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 67,5%, η Νίκης Κεραμέως με 62,4 . Την πεντάδα συμπληρώνει ο Γιάννης Βρούτσης με 58,1%.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, οι πολίτες που ρωτήθηκαν τους αξιολογούν «σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά» κατά 77% και 68,7%, αντίστοιχα.

Στο κεφάλαιο «δείκτης αισιοδοξίας-προσωπική οικονομική κατάσταση στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», το 32,1% «βλέπουν» ότι θα μείνει στάσιμη, το 24,3% εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει ελαφρά, ενώ πιο απαισιόδοξο είναι το 22,7%, που προβλέπει σημαντική χειροτέρευση.

Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα «πόσο υπεύθυνη θεωρείτε ότι είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του κορωνοϊού;», το 45,2% θεωρεί ότι είναι από αρκετά υπεύθυνη (25,9%) έως πολύ (12,2%) και πάρα πολύ (7,1%) υπεύθυνη, την ώρα που το 35,7% υποστηρίζει πως είναι λίγο υπεύθυνη (18,3%) ή και καθόλου υπεύθυνη (17,4%).

Τι επιθυμούν να κάνουν μετά την κρίση του κορωνοϊού οι πολίτες; Στις απαντήσεις τους καταγράφεται ως πρώτη απάντηση το «να πάω κομμωτήριο» (35%) κι ακολουθούν «να πάω διακοπές στο εξωτερικό» (28%), «να αγοράσω είδη ένδυσης-υπόδησης» (20%) και «να κάνω περιποίηση ομορφιάς» (13%).

Απόρρητο Απόρρητο