Ελλάδα

Διπλώματα: Αυξημένα μέτρα προστασίας σε εξετάσεις – μαθήματα

  • newsroom


Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επαναφέρει τα αυστηρότερα μέτρα με ισχύ έως και τις 2 Αυγούστου.

Νέα αυξημένα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού λαμβάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στα μαθήματα αλλά και στις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Σε σχετική εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ξεκαθαρίζεται πότε πρέπει να έχουν γίνει τα self-test ή rapid-test για τους εξεταστές και εξεταζόμενους.

Ειδικότερα επισημαίνει ότι: «Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3276/24-07-2021 η με αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ. 46819 κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00».

Στη γραμμή 27 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της νέας αποφάσεως παρατίθενται τα μέτρα, τηρουμένων των οποίων, από δημοσιεύσεώς της και για το χρονικό διάστημα ισχύος της,

επιτρέπεται η διενέργεια

-των μαθημάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, θεωρητικής εξέτασης και των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών

-των μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) μεταφοράς εμπορευμάτων/επιβατών και των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων Π.Ε.Ι.

Διαβάστ τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto