Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την κατάσταση με τις πυρκαγιές. Όπως τόνισε, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πύρινα μέτωπα, ενώ εξέπεμψε το μήνυμα πως οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Εστιάζοντας στην ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ο κ.Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε πως δεν απειλεί σπίτια.

Προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει απομάκρυνση για λόγους ασφαλείας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Νέα Στύρα συμμετέχουν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική. Την ίδια στιγμή, πάνω από τα Νέα Στύρα Ευβοίας με ειδικό πυροσβεστικό εναέριο μέσο πετά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες.

Αναφερόμενος στο μέτωπο των πυρκαγιών σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, νωρίτερα όμως οι φλόγες πλησιάσαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

«Αφοί Κουκουζέλη»: Η «απόλυτη μοναξιά» του Βιοτεχνικού Πάρκου Σερρών

ΥΠΕΝ: Εγγυητική €35.000 ανά μεγαβάτ για κάθε «πράσινη» άδεια θεσπίζει το υπουργείο

Επιδότηση Παγίων Δαπανών: Μία στις δύο επιχειρήσεις παίρνουν κουπόνια συμψηφισμού με φόρους