Την απόφαση να ενισχυθεί η εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Η πολιτική και ιδεολογική μάχη για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού πρέπει να σταματήσει εδώ. Το υπουργείο Υγείας θα προωθήσει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Στο πλαίσιο της συμφιλίωσης και της λήξης της σύγκρουσης, όπως είπε, θα προωθηθεί ρύθμιση για να διαγραφούν τα πρόστιμα σε ηλικιωμένους, που δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό αυτό. Ο ετήσιος εμβολιασμός, όπως κάνουμε και με την γρίπη, πρέπει να γίνει μία ρουτίνα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, από την πλευρά της γνωστοποίησε πως έχουν ήδη γίνει 210.000 εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό φέτος, ενώ έχουν προγραμματιστεί επιπλέον 60.000. Τις τελευταίες μόνο ημέρες έχουμε διπλασιασμό των εμβολιασμών.

H Αναστασία Κοτανίδου σημείωσε πως αυτή τη στιγμή έχουμε παράλληλα σε εξέλιξη μία επιδημία γρίπης, καθώς και άλλες ιώσεις και λοιμώξεις, όπως ο RSV. «Σήμερα με εμβόλια κατά της γρίπης και του κορωνοϊού δεν είναι δυνατόν να χάνουμε ανθρώπους. Δουλειά όλων μας είναι να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν» τόνισε. Πρόσθεσε επίσης ότι σε περιπτώσης νόσησης ηλικιωμένων, θα πρέπει με τα πρώτα συμπτώματα να χορηγούνται τα κατάλληλα αντιικά φάρμακα.

Διαβάστε ακόμη

Οι νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια που ανακοινώνει η κυβέρνηση

Ο χρησμός για το κόμμα Τσίπρα και ο ΓΑΠ, ο Πλεύρης και ο… μπαμπάκας του, η Λινού έκοψε λάσπη και τα σύννεφα στην Παγκρήτια

Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ετοιμάζεται να εισέλθει η Public

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ