Ελλάδα

Ελλείψεις: Ποια φάρμακα λείπουν από τα ράφια στα φαρμακεία (vid)

  • newsroom


Aναφορικά με τις ελλείψεις που συναντώνται ακόμα και σε ευρείας κατανάλωσης αναλγητικά και αντιπυρετικά φάρμακα μίλησε την ΕΡΤ και την εκπομπή «Απο τις Έξι» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νικόλαος Φουτούλης. Ο ίδιος μίλησε για δύο ειδών ελλείψεις, με την πρώτη να αφορά στα ευρείας κατανάλωσης (αναλγητικά, αντιπυρετικά) λόγω της αυξημένης ζήτησης εν μέσω […]

Aναφορικά με τις ελλείψεις που συναντώνται ακόμα και σε ευρείας κατανάλωσης αναλγητικά και αντιπυρετικά φάρμακα μίλησε την ΕΡΤ και την εκπομπή «Απο τις Έξι» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νικόλαος Φουτούλης.

Ο ίδιος μίλησε για δύο ειδών ελλείψεις, με την πρώτη να αφορά στα ευρείας κατανάλωσης (αναλγητικά, αντιπυρετικά) λόγω της αυξημένης ζήτησης εν μέσω πανδημίας. «Οφείλεται και σε λάθος προγραμματισμό και θα έπρεπε να προβλέψουμε εκ των προτέρων να μην υπάρξουν ξανά αυτές οι ελλείψεις», σημείωσε.

Ο κ. Φουτούλης ωστόσο επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι σε πιο εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες παθήσεις, που είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια, αυτά που όπως είπε εξάγονται απο τις πολυεθνικές εταιρείες. Σημείωσε δε ότι γι’ αυτά υπάρχουν πρωτότυπα και όχι αντίγραφα. «Ξεκινάμε από τα οφθαλμολογικά και φτάνουμε μέχρι και στα επιληπτικά και τα εισπνεόμενα», είπε.

Αναφερόμενος στη διάθεση των self test μίλησε για επαρκή αριθμό, ωστόσο όπως είπε πολλοί δεν τα προμηθεύτηκαν γιατί πέρασε η προθεσμία που είχαν για να τα παραλάβουν από τα φαρμακεία.

Διαβάστε ακόμη 

Prodea: Το νέο συγκρότημα των 35 εκατ. στο «δαχτυλίδι» της Κηφισίας και τα «πράσινα» projects άνω των 250 εκατ. 

Οι τρεις άγνωστοι υποψήφιοι της ΕΧΑΕ, τα 54 ακίνητα της Μονής Εμμαούς και οι νέες εισαγωγές Φουρλή και Στασινόπουλου στο Χρηματιστήριο  

Ταμείο Ανάκαμψης: Online οι αιτήσεις για δάνεια 20 δισ. ευρώ – Πώς θα δοθούν