Πρεμιέρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας έκαναν σήμερα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και υποδέχονται το καταναλωτικό κοινό μετά από αρκετούς μήνες που ήταν κλειστά. Οι περισσότεροι πελάτες φαίνεται πως είναι καλά ενημερωμένοι για τον τρόπο των αγορών τους είτε αφορά την παραλαβή απ’ το κατάστημα (click away) είτε την επιτόπια έρευνα αγοράς (click inside). Ο καταναλωτής επίσης θα ενημερώνεται από το κατάστημα ή το εμπορικό κέντρο για τη διάρκεια του ραντεβού του.

Παρά τον άστατο καιρό δεν ήταν λίγοι αυτοί εκείνοι που έσπευσαν στα εμπορικά κέντρα είτε για να ψωνίσουν είτε για να κάνουν έρευνα αγοράς, με τις μεγάλες προσφορές των καταστημάτων να αποτελούν δέλεαρ γαι τους καταναλωτές.

Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους γίνεται συνεχής απολύμανση, ενώ υπάρχουν συσκευές απολύμανσης χεριών σε όλα τα εμπορικά κέντρα. Αυστηρά είναι τα μέτρα και για τους εργαζόμενους οι οποίοι με τη σειρά τους κάνουν συστάσεις στους επισκέπτες να φορούν τις μάσκες τους και να τηρούν αποστάσεις. Στην είσοδο υπάρχουν θερμικές κάμερες όπου μπορούν να εντοπίσουν πιθανούς φορείς ιών ενεργοποιώντας μηχανισμούς αντιμετώπισης και προστατεύοντας αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία.

Σταμπουλίδης (ΘΕΜΑ 104,6): «Μηδενικές οι παραβάσεις εντός των καταστημάτων»

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης τόνισε ότι «οι παραβάσεις εντός των καταστημάτων είναι μηδενικές και τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά», ενώ συνεχάρη  τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τους πολίτες που όπως είπε «συμβάλλουν σε αυτό».

Σχετικά με το εάν θα καταργηθεί η αποστολή μηνύματος για τα ψώνια, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε: «Είναι νωρίς να πούμε για κατάργηση του SMS. Πάμε βήμα – βήμα προκειμένου να μην στείλουμε λάθος μήνυμα ούτε στην κοινωνία ούτε στις επιχειρήσεις. Θεωρούμε ότι αυτή η εβδομάδα που θα διανύσουμε είναι πολύ σημαντική και για τον υγειονομικό χώρο που χρειαζόμαστε. Προφανώς όταν ανοίξει η εστίαση δεν θα υπάρχει υποχρέωση για το SMS».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΗΠΑ: Πράσινο φως στη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Σαρωτικοί έλεγχοι στα διόδια: Επί ποδός 10.000 αστυνομικοί ενόψει Πάσχα

Πότε θα καταβληθούν τα €330 εκατ. για τo άνοιγμα της εστίασης (Vid)