Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, για όλους τους ενηλίκους, με την προϋπόθεση ότι έχουν παρέλθει 6 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Για να κλείσει κάποιος ραντεβού τρίτης δόσης θα πρέπει να έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση των εμβολίων της Moderna, της Pfizer και της AstraZeneca.

Όσον αφορά στους πολίτες άνω των 18 ετών που έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J, η διαδικασία για την αναμνηστική δόση θα είναι διαφορετική.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι την προσεχή Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση και των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson. Μόνο που στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχουν περάσει δυο μήνες από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση θα μπορεί να είναι είτε με το ίδιο εμβόλιο της Johnson & Johnson, είτε με εμβόλιο της Pfizer, ενώ στο άμεσο διάστημα θα γίνεται αναμνηστική δόση και με Moderna.

Διαβάστε ακόμη:

Μακρόν προς Μέρκελ: «Ευχαριστώ που δέχθηκες τον ορμητικό πρόεδρο που ήθελε να ανατρέψει τα πάντα» (vid)

Πρόβλεψη για ανάπτυξη 6,1% – 6,3% το 2021 και από την Κομισιόν

General Motors – Stellantis – Volkswagen: Στη μάχη της ηλεκτροκίνησης και μετά το 2025