Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ποια είναι η τακτική του mix&match – Τι γίνεται με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

  • newsroom


Πώς επηρεάζει τη Δυτική Ελλάδα η εστία του Μεσολογγίου - Πώς εξελίσσεται η «Ελευθερία» για τους πολίτες 30-44 χρόνων

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η εκστρατεία «Ελευθερία» ανά την επικράτεια, σε μία εμβολιαστική επέλαση που γίνεται εκ παραλλήλου με τη σταθερή εφόρμηση και του κορωνοϊού, δημιουργώντας μια δυναμική κατάσταση.

Το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό στη χώρα μας, όπως μαρτυρούν τα περίπου 19.000 ενεργά κρούσματα και οι εκατοντάδες εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid-19 στα νοσοκομεία ημερησίως – χθες έγιναν για πρώτη φορά έπειτα από αρκετές εβδομάδες 330 νέες εισαγωγές, χαμηλότερες από τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας που κυμαίνονταν στις 400.

Το Σαββατοκύριακο έγιναν άλλες 840 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης, χθες υποχώρησαν στο 45% των συνολικών εισαγωγών εκείνες που έγιναν στα νοσοκομεία της Αττικής – η οποία μέχρι τώρα συγκέντρωνε το 50-55% των ημερήσιων εισαγωγών. Το βάρος των νοσηλειών έχει μετακυλιστεί στην περιφέρεια, και ιδίως στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, των Ιωαννίνων, της Πάτρας, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Με δεδομένο πως η επιδημία μαίνεται στο Μεσολόγγι και πως οι δυνατότητες διαχείρισης των ασθενών στο νοσοκομείο της πόλης είναι πεπερασμένες, η διακομιδή σε άλλα κοντινά νοσοκομεία είναι μονόδρομος – και δύσκολος.

Διαβάστε περισσότερα στο: protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

ΑΔΜΗΕ: Δείχνουν… «καμπάνα» οι καθυστερήσεις στον Δυτικό Διάδρομο από την ΡΑΕ

Επίδομα €534: Πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου – Έως Τετάρτη οι δηλώσεις για Μάιο

Μετακινήσεις, SMS, λιανεμπόριο, τουρισμός: Τι αλλάζει από την Παρασκευή