Ελλάδα

Επίσημο: Χωρίς Τέλη Κυκλοφορίας, τελωνείο και Φόρο Πολυτελείας τα συγκεκριμένα I.X.

  • newsroom


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των επιδοτήσεων για αυτοκίνητα που δεν θα ρυπαίνουν

Στο φιλοπεριβαλλοντικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, τόσο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όσο και στις υποδομές, αλλά και στα κίνητρα για ΙΧ με μηδενικούς ρύπους, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο Συνέδριο «Tax Forum» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε καταρχάς στην «πράσινη» συμφωνία και στο «Fit for 55», που συζητείται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και εισάγει συγκεκριμένο μηχανισμό προσαρμογής του ανθρακικού αποτυπώματος, καθώς η Ευρώπη έχει θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας.

Επισήμανε ότι οι οδικές μεταφορές έχουν ένα πολύ αρνητικό αποτύπωμα εκπομπών ρύπων και υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των επιδοτήσεων για ΙΧ, που δεν θα ρυπαίνουν με διοξείδιο του άνθρακα την ατμόσφαιρα.

Υπενθύμισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει θέσει έναν ακόμη πιο φιλόδοξο στόχο για το μηδενισμό των εκπομπών ρύπων ως το 2030 και για αυτό δίνει πολλά κίνητρα, φορολογικά και άλλα, για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto