Ελλάδα

Έρευνα: Οι κατ’ εξακολούθηση παραβάτες του ΚΟΚ είναι και ανεμβολίαστοι

  • newsroom


Έρευνα απέδειξε πως η στάση των οδηγών έναντι της νομοθεσία συσχετίζεται με τη στάση έναντι των μέτρων διάδοσης κατά του κορωνοϊού

Το ίδρυμα Vinci Autoroutes δημοσίευσε τα αποτελέσματα της 11ης έρευνας του Βαρόμετρου Υπεύθυνης Οδήγησης και της 8ης Ευρωπαϊκής Έρευνας Ipsos που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 12.400 άτομα από 11 ευρωπαϊκές χώρες, και καταγράφηκε η συμπεριφορά και οι αντιλήψεις των Ευρωπαίων οδηγών στο τιμόνι.

Επίσης καθίσταται δυνατή η παρακολούθηση της εξέλιξης των επικίνδυνων συμπεριφορών και των ορθών πρακτικών, προκειμένου να στοχεύσουν καλύτερα οι εκστρατείες πρόληψης στα κράτη-μέλη.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, εξετάστηκε επίσης πώς η στάση των οδηγών απέναντι στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας συσχετίζεται με τη στάση απέναντι στα μέτρα δημόσιας υγείας.

Περισσότεροι από 7 στους 10 Ευρωπαίους οδηγούς (75%) παραδέχονται ότι έχουν παραβιάσει τον ΚΟΚ και 7 στους 10 δεν τηρούν πάντα τους κανονισμούς δημόσιας υγείας.

Το 45% των Ευρωπαίων ακολουθεί τις οδηγίες υγείας κυρίως από την ανησυχία για τους άλλους, σε σύγκριση με το 33% που ακολουθεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για τον ίδιο λόγο.

Το 77% των Ευρωπαίων οδηγών οι οποίοι αγνοούν τον ΚΟΚ κάνουν το ίδιο με τις οδηγίες δημόσιας υγείας (δηλαδή και με το εμβόλιο).

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto