Εννιά στους δέκα Έλληνες φέτος θα πάνε διακοπές και κυρίως στην Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα αυτών (53%) δηλώνει ότι σκοπεύει να κάνει διακοπές στην παραλία, έναντι 39% που θα κάνει σύντομες διακοπές σε άλλη πόλη και 36% που θα επισκεφθεί φίλους ή οικογένεια, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Focus Bari και του YouGov, ενώ ταυτόχρονα η η πλειονότητα των Ελλήνων δηλώνουν «πάθος για ταξίδια και διακοπές».

Ως βασικό κριτήριο επιλογής των πιο πρόσφατων διακοπών η πλειονότητα ανέδειξε τη συνολική σχέση κόστους – ποιότητας (61%) και τις οικονομικές τιμές (42%), Επίσης, οι μισοί (50%) δήλωσαν ότι η επιλογή έγινε λόγω της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς του προορισμού, ενώ ένα 29% δήλωσε ότι κριτήριο ήταν ο πολιτισμός και τα μνημεία στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα, το 79% δηλώνει ότι ένα τηλέφωνο ή τάμπλετ μπορεί να βελτιώσει την ταξιδιωτική του εμπειρία. Το 62% επίσης σημειώνει ότι έχοντας ηλεκτρονικές συσκευές μαζί του αισθάνεται ότι δεν θα χάσει τίποτα όσο λείπει, ενώ το ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει να έχει επαφή με κόσμο όσο είναι σε διακοπές. Επίσης σημαντικό ποσοστό (της τάξης του 59%) αναφέρει ότι στις διακοπές δεν μπορεί να αποχωριστεί το κινητό του. Μόλις 19% δηλώνει ότι η τεχνολογία δεν επιτρέπει να απολαύσει κανείς τις διακοπές του.

Συνολικά, πάντως, ένα σημαντικό μερίδιο των ερωτηθέντων (62%) δηλώνει διατεθειμένο να ταξιδέψει μακριά για να γνωρίσει καινούργια μέρη, ενώ το 58% σημειώνει ότι έχει τουλάχιστον ένα προορισμό στο μυαλό του για τις επόμενες διακοπές.

Διαβάστε ακόμα

Πυρά Σολτς κατά Μόσχας για τον Nord Stream 1 – «Η τουρμπίνα είναι έτοιμη» (vid)

Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια για αναδρομικά, αυξήσεις και 13η σύνταξη

Puma: Η ιστορία των δύο αδερφών που δημιούργησαν μια αυτοκρατορία