Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για lockdown: Η κοινωνία δεν μπορούσε να το ακολουθήσει

  • newsroom


«Μόνο με τον εμβολιασμό θα αποκλείσουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας» - Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca

Για το νέο πλαίσιο του lockdown που θα ισχύει μετά το Πάσχα αλλά και την επιτάχυνση των εμβολιασμών, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης σημείωσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να ξανακερδίσουμε την ελευθερία μας είναι να εμβολιαστούμε σημειώνοντας πως μόνο έτσι μπορεί να αποκλειστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο φαίνεται να αποφεύγουν οι πολίτες, ο γιατρός υπενθύμισε ότι οι Βρετανοί με αυτό κέρδισαν την ελευθερία τους, καθώς έχουν εμβολιαστεί στην πλειοψηφία τους. «Η σπανιότητα μιας επιπλοκής όταν πρωτοακούγεται πάντα δημιουργεί μια ασάφεια.», προσέθεσε για την ανησυχία γύρω από τα περιστατικά θρομβώσεων.

Σχετικά με το σχέδιο ανοίγματος δραστηριοτήτων, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως «έχουμε μια κοινωνία που δε μπορεί να μας ακολουθήσει περαιτέρω και πρέπει να βρούμε μια μέση οδό. Ο χάρτης είναι ρεαλιστικός. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθήσουμε».

Για την Ανάσταση στις εκκλησίες, τόνισε πως έχει βρεθεί μια χρυσή τομή και πως μια πιο σκληρή απόφαση δεν θα την τηρούσε κανείς.

Διαβάστε ακόμη:

«Κούρεμα» ενοικίων Μαρτίου: Πρώτα οι αποζημιώσεις και μετά… οι δηλώσεις COVID

Ελλάκτωρ: Σε θέση μάχης τα στρατόπεδα για τη σημερινή κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων

Ο «οδικός χάρτης» έως τις 15 Μαΐου: Πώς θα κάνουμε Πάσχα, όλα τα μέτρα

Απόρρητο Απόρρητο